© Koen Bauters

Sinner’s Day wil minder eenzame concertbezoekers in de zaal

Het new wave- en punkfestival Sinner’s Day wil meer festivalgangers in groep lokken. Daarom is het gestart met een speciale actie voor het festival dat op zaterdag 1 december plaatsvindt in de Genkse Limburghal. Iedereen die 2 tickets koopt, krijgt er 1 gratis bovenop. Ook de bezoekers die al eerder 2 of meer tickets hadden gekocht.

MaLu

“Het gaat goed met de ticketverkoop van Sinner’s Day”, zegt organisator Kris Van Hoyland, “maar het is een zaal van 5.000 mensen en van ons mag die altijd nog wat voller. We hadden op voorhand gepland dat we een actie gingen doen. Dat doen we bij al onze events. Bij ‘Back to the 90’s’ merken we dat mensen graag in groepen van vijf komen omdat dan één iemand Bob kan zijn. We hebben daar op ingespeeld met een ‘4 plus 1 gratis-formule’. Bij ‘Sinner’s Day’ hebben we merkwaardig genoeg vastgesteld dat mensen massaal 1 ticket kopen en dus solo naar het festival afzakken. We zien ze liever in groep komen.”

© Geert Van de Velde

“Daarom hebben we deze actie ingevoerd. Het is zeker niet zo dat 1 ticket nu plots goedkoper is geworden. Het wordt enkel goedkoper als je er minstens 2 koopt omdat je er dan een derde gratis bij krijgt. En dat geldt uiteraard ook voor mensen die meer tickets kopen. Per 2 gekochte tickets krijg je er 1 gratis.” Een voorbeeldje: één ticket voor Sinner’s Day kost 49,50 euro. Koop je er twee dan krijg je er een derde gratis bij en als drie fans die kostprijs delen, betalen ze nog 33 euro per ticket.

Spamfolder

“Alle mensen die al 2 of meer tickets hebben gekocht, hebben ook een mail ontvangen dat ze er 1 of meerdere tickets gratis bij krijgen. Mensen die dus minstens 2 tickets van Sinner’s Day hebben gekocht en die geen mail hebben ontvangen, kunnen dus best even hun spamfolder controleren. Ook de mensen die al 1 ticket hadden gekocht, hebben een mail gehad met een link”, zegt mede-organisator Johan Vansina. “Via die link kunnen ze 1 ticket bijbetalen en dan krijgen ze ook 2 tickets voor de prijs van 1.”

De actie van Sinner’s Day loopt nog tot zaterdag 1 december, de dag van het festival. “Ze geldt niet aan de kassa. Enkel online en zolang de voorraad strekt.” Het festival vindt plaats in de Genkse Limburghal. Op de affiche staan o.a. de legendes John Cale, Gang of Four, Claw Boys Claw, GBH en MC5, maar ook de nieuwe generatie punkhelden met o.a. Cocaine Piss en Whispering Sons.