De winter is in het land en mensen eten plots anders

Na een lange zomer maakt de winter eindelijk zijn intrede in ons land met de eerste vriestemperaturen. En dat is volgens Delhaize duidelijk te zien in het aankoopgedrag van de klanten.

Zo zien ze een duidelijke stijging van de verkoop van producten die typisch tijdens koude dagen worden gekocht. Zo kennen zowel de citrusvruchten als de vaste wintergroenten zoals kolen, spruiten, prei, wortel en ajuin een sterke stijging, maar ook de fruitsappen belanden door de eerste koude sneller in onze koelkast. Sinds de start van de winterprik is ook de verkoop van jenevers gestegen met 35%. Voor de maanden november en december voorspelt Delhaize zelfs zo’n 75.000 flessen glühwein te verkopen.

Naast groenten en glühwein stijgt ook de verkoop van de typische winterkost. Zo kiest de gemiddelde Belg sneller voor puree met daarbij vooral een toename van verse kroketten, gratin dauphinois en wortelpuree. Ook de soepen kennen een stijging van 50%, meer specifiek bij de bio-soepen. Favoriete smaken zijn wortel-, tomaten- en kervelsoep. Tot slot wordt ook een lichte stijging in de verkoop van lasagne, burgers en hotdogs waargenomen.

Niet te missen