© REUTERS

Onderzoek naar gokschandaal rond Liverpool-spits Daniel Sturridge deint uit

In Engeland loopt het onderzoek naar vermeend gokmisbruik rond voetballer Daniel Sturridge verder. Verschillende Britse bronnen melden dat het onderzoek focust op een verdachte inzet van 10.000 pond (ongeveer 11.200 euro) door een familielid van Sturridge op een overgang van de Britse aanvaller naar het Italiaanse Inter Milaan. De Liverpool-spits zelf ontkent alle beschuldigingen.

Afgelopen week meldde de Engelse voetbalbond (FA) dat de 29-jarige Daniel Sturridge verdacht wordt van gokken op wedstrijden en/of doorspelen van informatie, wat volgens de regels van de FA verboden is. De feiten zouden dateren van januari 2018.

Verder onderzoek bracht een verdachte inzet van 10.000 pond (ongeveer 11.200 euro) op een mogelijke overgang van Sturridge naar het Italiaanse Inter Milaan aan het licht. Volgens Sky Sports zou een familielid van de 26-voudige international de weddenschap geplaatst hebben.

In de transferperiode van januari 2018 stond Sturridge nadrukkelijk in de belangstelling van Inter Milaan, alvorens hij op uitleenbasis naar West Bromwich Albion verkaste.

Volgens Britse media geeft de FA Sturridge tot vanavond tijd om zich te verantwoorden. De aanvaller ontkent alle beschuldigingen en benadrukt via zijn club Liverpool dat hij zijn medewerking aan het onderzoek verleent.