© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

KVG bezoekt stadion KRC Genk

Verdeeld in twee ploegen bracht KVG Beringen een bezoek aan KRC Genk. Hierbij hadden de gidsen ook bijzondere aandacht voor de inzet van KRC voor personen met een beperking.

André Caubergs

In het themacafé van KRC Genk werd de groep in 2 ploegen verdeeld, zo konden 2 gidsen een indrukwekkende stadiontoer doen. In Goalmine kreeg men eerst een film over het ontstaan en de groei van KRC Genk met z’n vele hoogtepunten maar ook mindere momenten. Verder kreeg men met pancarten een overzicht van de verschillende Limburgse ploegen. Nostalgie zeker als men keek naar Beringen FC. Met het kunstwerk ter gelegenheid van 10 jaar Blue Army On Wheels in de vitrine was dadelijk duidelijk dat KRC Genk hier ook oog voor heeft. Tijdens de rondleiding kreeg men een zicht op de ruimte waar de spelers 's morgens samen ontbijten, de tactische uitleg krijgen en ‘s middags aan tafel zitten voor het middagmaal (meestal een pastabuffet met kip en vis). De bezoekers namen ook een kijkje in de loges voor de sponsors.

Op het terrein zelf viel dadelijk op dat ook in Genk de rolstoelgebruikers samen met hun begeleider een mooie overdekte veilige zitplaats hebben. Aan de overzijde is er een tribune waar de blinden en slechtzienden de wedstrijd kunnen volgen met een aangepaste begeleiding. Tussenin kreeg men de gelegenheid om even op de bank van de trainers en de reservespelers plaats te nemen. Even rond het plein om zo terecht te komen op de ‘Peter Conings’ tribune’. Over de hele lengte van het plein kunnen 60 rolstoelers en hun begeleider optimaal genieten van het voetbal. Ook de kantine en toiletten zijn speciaal ingericht voor de gebruikers. Dit alles werd steeds in overleg gedaan met het bestuur van Blue Army On Wheels. De samenwerking is zelfs zo goed dat de mascotte ‘Obilix’ een mooi plaatsje heeft tussen de geschiedenispanelen in de gang. De BAOW gaat met een liftbus en een 10-tal rolstoelen trouwens ook mee op verplaatsing. Na de rondleiding kregen de bezoekers nog een mooi boek en poster als aandenken mee naar huis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio