© Imagedesk / Dominic Verhulst

Maes 0.0% verkozen tot één van de beste alcoholvrije bieren tijdens Brussels Beer Challenge

Bierproducent Maes valt opnieuw in de prijzen. Zowel Maes als Maes 0.0% werden bekroond in hun categorie op de Brussels Beer Challenge. Maes, het bier van de maten, verzegelt zo zijn waarde op het Belgische biertoneel.

mal

De Brussels Beer Challenge is een unieke competitie die brouwers van over de hele wereld de gelegenheid biedt om hun talent te tonen tegenover een panel van gerenommeerde, internationale experten. In totaal werden niet minder dan 1.522 inzendingen, verdeeld in 8 categorieën, blind geproefd. Met 296 bieren uit 80 verschillende brouwerijen blijft België het meest gerepresenteerde én het vaakst bekroonde land in de competitie.

Maes kreeg de gouden medaille in de categorie “International Style Pilsner” en won met Maes 0.0% brons in de categorie “Specialty beer: alcohol free and low-alcohol beers”. Na de bekroning tot beste product van het jaar 2018-2019 en een gouden medaille op de World Beer Awards eerder dit jaar, is het de derde keer dat het alcoholvrije bier van Maes in de prijzen valt. Daarnaast ontving Affligem Blond, eveneens van Alken-Maes, brons in de categorie “Pale & amber ale: Abbey/Trappist Style Blond”.