© Nico Francois

Drie Tongerse sterrenchefs stellen eigen horecaschort voor

Op maandag 19 november werden op de Horeca Expo in Gent de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. De drie Tongerse sterrenrestaurants behielden hun ster. Naast het behoud van hun Michelinster, stelden de drie Tongerse sterrenchefs - Jo Grootaers van Altermezzo, Dimitry Lysens van Magis en Jan Menten van De Mijlpaal - op de Horeca Expo in Gent ook hun eigen ontwikkelde horecaschort voor.

Nico Francois

In samenwerking met het Tongerse Pavelinni ontwierp elke chef zijn eigen horecaschort die ze vernoemden naar hun culinaire voorkeursstad. Tongeren is de enige stad van de BeNeLux die drie restaurants met één Michelinster telt. Elke chef koos een stijl die past bij de uitstraling van hun restaurant: stoer (Magis), sober (De Mijlpaal) en eigentijds (Altermezzo). Daarnaast kozen ze elk drie basiskleuren en voegden ze accenten (zakken) toe die zowel esthetisch als functioneel zijn. Het gemeenschappelijke bij de drie schortenlijnen zijn de gekruiste banden op de rug, die het draagcomfort verhogen.

Voor de naamgeving van elke schortenlijn koos iedere sterrenkok voor een stad die hen op culinair vlak inspireert. Het culinair hart van Dimitry Lysens ligt in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. De Pavelinni-wereldreis wordt verdergezet naar San Sebastian, waar Jan Menten zijn culinaire gading vindt. Tot slot eindigt de voorlopig wereldreis in Barcelona, de culinaire voorkeursstad van Jo Grootaers, de voormalige jonge Michelinchef van het Jaar. “De thuisbasis van Pavelinni is niet alleen de oudste stad van België, maar met driesterrenrestaurants ook de culinaire bakermat van de BeNeLux”, vertelt Dominik Katza, CEO van Pavelinni. “Ik ben dan ook bijzonder trots dat onze drie Tongerse sterrenchefs mee in ons schortenverhaal zijn gestapt.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio