© BELGAIMAGE

Yannick Carrasco kon niet meespelen met de Rode Duivels omdat hij ploegmaat gebroken neus sloeg

Yannick Carrasco heeft op training bij zijn Chinese club Dalian Yifang een ploegmaat een gebroken neus geslagen. Volgens VTM Nieuws is dat de reden waarom Carrasco de voorbije week niet kon meedoen met de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijden tegen IJsland (2-0-zege) en Zwitserland (5-2-verlies). Zijn paspoort zou immers zijn afgenomen. Het voorval dateert al van augustus, maar nu pas werd er ruchtbaarheid aan gegeven. De Rode Duivel heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden.

De afwezigheid van Carrasco op training bij de Rode Duivels deed begin vorige week al de wenkbrauwen fronsen. Temeer daar bondscoach Roberto Martinez aanvankelijk geen uitleg gaf over de afwezigheid van zijn vaste linkerflankspeler. Toen Carrasco na drie dagen nog niet te zien was op training, ontdekte onze krant dat hij nog steeds in China zat met paspoortproblemen. Toch bleef Martinez tot net voor de wedstrijd tegen IJsland volhouden dat “alle geselecteerden beschikbaar zijn”.

LEES OOK. Yannick Carrasco valt uit selectie bij Rode Duivels na problemen met visum, Divock Origi vervangt hem

Zaterdag bleek evenwel dat Carrasco ook niet was afgereisd naar Zwitserland voor het beslissende duel in de UEFA Nations League. Toen gaf Martinez eindelijk ook toe dat de speler van het Chinese Dalian Yifang wegens problemen met zijn paspoort niet zou kunnen meedoen. “We hebben geprobeerd om hem tijdig in België te krijgen voor de tweede wedstrijd en dat is dus niet gelukt. We kunnen daar als federatie weinig aan veranderen, ook Yannick niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Carrasco verontschuldigt zich

Maar Carrasco kon er dus wel wat aan doen. Dinsdagochtend raakte bekend dat hij de neus van een ploegmaat gebroken heeft na een gevecht op training. VTM Nieuws meldt dat het één met het ander verband houdt en zegt dat het paspoort van de Rode Duivel daarna werd afgenomen.

Carrasco bood zelf in de Chinese krant Dalian Evening News zijn excuses aan. “Het gebeurde tijdens een training, toen het na een duel tot een klein dispuut kwam”, vertelde de 25-jarige Rode Duivel. “Dat leidde tot de neusblessure van (ploegmaat, nvdr) Jin Pengxiang. Ik wil me verontschuldigen bij hem. In het voetbal, vooral bij trainingen, kunnen zulke dingen gebeuren. Ik vind hem een sterke speler en heel goed persoon. Hopelijk herstelt hij snel.”

© rr

Zijn slachtoffer, de 28-jarige Pengxiang, kwam sinds het incident afgelopen augustus niet meer in actie voor zijn team. Carrasco bood hem na het voorval 10.000 euro aan om de medische kosten te vergoeden.

Carrasco dwong dit seizoen pas op de laatste wedstrijd het behoud af met Dalian Yifang in de Chinese hoogste klasse. De Vilvoordenaar was in de beslissende partij goed voor een doelpunt.

.