© Photo News

Kans dat nieuwe “Super League” in Europa er komt is door Juventus meteen al heel wat kleiner geworden

Juventus is niet van plan zich aan te sluiten bij een Europese Super League. Eerder deze maand onthulde klokkenluidersplatform Football Leaks dat de nieuwe ‘supercompetitie’ in 2021 van start zou gaan met onder meer ook de Italiaanse kampioen. Maar volgens voorzitter Andrea Agnelli is zijn club niet bij de gesprekken betrokken geweest. En dat zou de kans op slagen van de nieuwe competitie meteen heel wat kleiner maken.

“Ik kan bevestigen dat we dat document nooit gezien of besproken hebben. We hebben ook niet meegedacht”, zei hij tegen de BBC. “Wij blijven trouw aan de UEFA en willen binnen de bond vooruit met het voetbal.”

Football Leaks meldde dat er plannen zijn om met zestien Europese topclubs een Super League op te richten. Deze clubs zouden zelfs overwegen uit hun landelijke competitie te stappen. Ze denken met een onderlinge en exclusieve competitie veel meer geld te kunnen verdienen dan bijvoorbeeld in de Champions League.

Naast Juventus zou het gaan om Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, FC Liverpool, Paris Saint-Germain, AC Milan, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma.