© AP

© EPA-EFE

Ex-verloofde van dokter opent vuur in ziekenhuis Chicago: vier doden, onder wie politieagent

Bij een schietpartij in een ziekenhuis in Chicago zijn maandagnamiddag (plaatselijke tijd) meerdere slachtoffers gevallen. Vier mensen zijn overleden, onder wie twee vrouwelijke werknemers van het ziekenhuis, een politieagent en de schutter.

mtm

Rond 15.30 uur lokale tijd kreeg de politie een melding dat er schoten gelost waren op de campus van het Mercy Hospital in de Michigan Avenue in Chicago.

“De politie doorzoekt het ziekenhuis. Zeker één potentiële schutter is geraakt”, zei politiewoordvoerder Anthony Guglielmi. Lokale media meldden dat patiënten geëvacueerd werden, sommigen in rolstoelen. De politie kwam massaal ter plaatse.

Al snel werd duidelijk dat een agent werd geraakt. “Onze agent verkeert in kritieke toestand, maar ontvangt ongelooflijke hulp”, verklaarde Guglielmi. Later werd bekendgemaakt dat de agent overleden was. De man, Samuel Jimenez (28), was getrouwd en had drie jonge kinderen.

Ook de schutter overleed, al is nog niet duidelijk of hij door de politie werd doodgeschoten. Daarnaast kwamen twee vrouwelijke werknemers van het ziekenhuis om.

Ex-verloofde van dokter

© AFP

De verdachte is geïdentificeerd als de 32-jarige Juan Lopez. De schietpartij begon na een ruzie met zijn ex-verloofde op de parking bij het ziekenhuis. Dokter Tamara O’Neal was net aangekomen om aan haar shift op de spoeddienst te beginnen. Ze zou op 27 oktober met de verdachte trouwen, maar verbrak de relatie in september, meldt ABC7.

Een vriend, die ook aanwezig was, probeerde tussenbeide te komen in de ruzie, maar de man haalde daarop een wapen boven, vertelde superintendent Eddie Johnson op een persconferentie. De vriend kon het ziekenhuis binnenvluchten en de hulpdiensten verwittigen, maar de man schoot dokter O’Neal op de parking met meerdere kogels neer. Ze zou later aan haar verwondingen overlijden.

De schutter nam een intussen aangekomen politiewagen onder vuur, waarna hij het ziekenhuis binnen liep en daar in het rond begon te schieten. De politie volgde hem naar binnen, waar het tot een minutenlang vuurgevecht kwam. Daarbij werden agent Jimenez, een medewerksters op de farmaceutische dienst van het ziekenhuis en de schutter fataal geraakt.

De lokale hulpdiensten vroegen op Twitter om “de buurt te mijden”. “Zoek een alternatieve route”, luidde het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.