© Red Bull Racing

F1 positief over GP van Nederland: "Profiteren van de Max-factor"

De Formule 1 is positief over de plannen voor een GP van Nederland in Zandvoort en hoopt verder te borduren op het enthousiasme dat er heerst rond Max Verstappen.

F1journaal.be

De commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches, liet afgelopen weekend aan Reuters weten dat ze erg geïnteresseerd zijn om te racen in Nederland, toen hem gevraagd werd of hij een terugkeer naar Zandvoort zou zien zitten.

“We hebben al een paar vruchtbare gesprekken achter de rug en ik ben voorzichtig optimistisch dat we de fans kunnen verrassen en kunnen profiteren van de Max-factor.”

De geruchten doen de ronde dat het de bedoeling is dat we in 2020 een Nederlandse GP op de kalender zullen hebben in Zandvoort.

Het behoeft geen uitleg meer dat Max Verstappen een enorm grote aanhang heeft in Nederland. Bij zijn overwinning in Oostenrijk waren om en bij de twintigduizend Nederlanders aanwezig en voor de ‘Jumbo Racing Days’ zakten meer dan 110.000 mensen af naar Zandvoort om hun nationale held aan het werk te zien.

Het is al van 1985 geleden dat er nog een GP van Nederland op de kalender stond, het was Niki Lauda die in Zandvoort dat jaar de overwinning wegkaapte. Sindsdien is het circuit in de duinen met de legendarische tarzanbocht wel gemoderniseerd.

De keuze voor Zandvoort zou wel een beetje de druk van de ketel halen voor de angst die er bestaat voor het feit dat de F1 zich meer en meer lijkt te distantiëren van zijn Europese wortels.

Met name vooral de GP’s van Italië en Engeland staan onder financiële druk en CEO Chase Carey liet vorige week verstaan dat ze af willen van slechte overeenkomsten. De Amerikaan vertelde dat hij een paar races wil vervangen door alternatieven die zowel voor de fans als voor de zakelijke kant van het verhaal positief zouden zijn.

Commercieel directeur Sean Bratches laat de deur een stukje meer open en vertelt dat het de bedoeling is dat er ook de volgende achtenzestig jaar nog op Silverstone geracet wordt.

“Vanuit ons standpunt als merk is het de bedoeling dat de overeenkomsten met de historische circuits hernieuwd worden. Dat is een belangrijk deel van de F1.”

“Tegelijkertijd hebben we een bedrijf te leiden en moeten we voorzichtige beslissingen nemen als het gaat over de leiding van onze zaak en daar hoort ook bij dat we rekening houden met de de meningen van de fans en hun perspectieven,” besluit Bratches.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: