© EPA-EFE

Duitsers dopen Zverev meteen om tot “nieuwe tenniskoning”

“Zverev schrijft tennisgeschiedenis!”, de Duitse pers reageert lyrisch op de overwinning van de pas 21-jarige Alexander Zverev in de finale van de Masters zondag in Londen tegen Novak Djokovic. Zverev versloeg de Serviër met 6-4, 6-3.

“Zverev brengt sensatie in Londen”, meldt Stuttgarter Zeitung. “Zverev nieuwe tenniskoning”, kopt Bild, de meest gelezen krant in Duitsland, die benadrukt dat de laatste Duitse overwinning in de Masters-finale dateert van Boris Becker in 1995.

Het historisch belang van de overwinning van Zverev wordt onderlijnd door de websites Sportschau: “Zverev schrijft tennisgeschiedenis” en T-online: “Super Zverev behaalt historische titel tegen Djokovic.”

De Hamburger Morgenpost herinnert iedereen eraan dat de nieuwe tenniskoning geboren is in de Hanzestad. “De Hamburgse tennisser Alex Zverev kroont zich tot eerste Duitse wereldkampioen tennis sinds Boris Becker.”

Kicker online, dat zich voornamelijk focust op voetbal, plaatst Zverev in het rijtje der groten: “Met deze titel treedt Zverev in de voetsporen van Boris Becker en Michael Stich, en legt hij zijn criticasters het zwijgen op.”

Door zijn titel in Londen stijgt Zverev maandag van de vijfde naar de vierde plaats op de ATP-ranking. Hij moet alleen nummer 1 Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer voor zich dulden.

Zverev wipt naar plaats vier

Zverev springt dankzij de eindzege die hij op de ATP Finals in Londen behaalde naar de vierde plaats op de ATP-ranking. De 21-jarige Duitser wisselt van positie met de Argentijn Juan Martin del Potro, die er door blessureleed niet bij was in de O2 Arena.

Deze positiewissel is de enige verschuiving in de top twintig. De Serviër Novak Djokovic, die in de finale zijn meerdere moest erkennen tegen Zverev, sluit het tennisseizoen af als nummer 1. Die zekerheid had ‘Nole’ al voor de Masters. De Spanjaard Rafael Nadal, afwezig in Londen, en de Zwitser Roger Federer, die in de halve finale verloor van Zverev, maken de top drie vol.

David Goffin besluit 2018 op de 22e plaats. Lager op de ranking is er lichte winst voor Ruben Bemelmans (+2, 118e) en Arthur De Greef (+6, 224e).