Zendamateurs nemen ook deel aan de herdenking in Maaseik

Print
Zendamateurs nemen ook deel aan de herdenking in Maaseik

Foto: Leon Vanhees

Maaseik - Zaterdag 17 en zondag 18 november zijn de West-Limburgse radioamateurs afgezakt naar de Schillingstraat in Maaseik om een draagbaar zendstation op te bouwen. Dit om de terugtrekking van het Duitse leger over de Pater Sangersbrug in 1918 te herdenken.

Precies 100 jaar geleden verlieten de Duitse troepen op deze plaats de provincie Limburg na de Wapenstilstand. “Op verschillende plaatsen in Maaseik vonden plechtigheden, exposities en manifestaties plaats voor deze grootse herdenking van het einde van WO I en daarom mochten de zendamateurs ook niet ontbreken om hieraan deel te nemen ”, zegt Eric Emmers de voorzitter van de West-Limburgse Radioamateurs. " Verder wilden we ook hulde brengen aan de grootvader van één van onze leden want die vocht zowel mee in de Eerste als de Tweede wereldoorlog", voegt Eric er nog aan toe.
Zendamateurs van over de hele wereld hebben het afgelopen weekend een draadloze verbinding kunnen maken met het speciale radiostation 'ON100RGA'. Zij zullen binnen enkele maanden een mooie herdenkingskaart ontvangen van dit contact. De West-Limburgse Radioamateurs willen vooral hun lid en Maaseikenaar Guillaume Vandebosch bedanken voor zijn toestemming om op zijn eigendom hun zendstation op te stellen en dit op amper 50m van de Pater Sangersbrug. Verder gaat hun dank ook uit naar de buren van Guillaume in de Schillingstraat voor hun hulp en begrip. Want zonder hen allemaal was deze herdenking niet mogelijk geweest.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio