© Bart Stroeken

© Bart Stroeken

De Werkmanszonen herdenken Roosburgramp

De Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen bracht op hun 23ste Velinx Concert een eerbetoon aan de slachtoffers, nabestaanden en helden van de Roosburgramp, dit jaar 60 jaar geleden in Zichen-Zussen-Bolder. Op dinsdagochtend 23 december 1958 stortte de Roosburg in en 18 mensen kwamen om het leven. 11 lichamen werden nooit gevonden.

Bart Stroeken

Het jaarlijks Velinx Concert stond dit jaar in het teken van 'Helden'. Dankzij een samenwerkingsverbond tussen 9 Vlaamse fanfares uit de superieure afdeling dat de toepasselijke naam Fanfarissimo kreeg, hebben ze de kans gekregen om een uniek werk voor fanfare te laten schrijven dat ook financieel ondersteund wordt vanuit de andere deelnemers. Ze kozen voor een uniek werk ter ere van hun dorp Zichen-Zussen-Bolder, en ter nagedachtenis van de Roosburgramp. Componist Paul Lovatt Cooper, een gevestigde waarde in de Britse Brass Band wereld, heeft voor hen een wervelend en energiek werk geschreven. Het muziekwerk beschrijft de rijke geschiedenis en uitstraling van het dorp, de Roosburgramp en de fanfare. Daarnaast brachten ze ook nog andere werken rond het thema 'Helden'. Van Superman tot James Bond, muzikale held Bruno Mars en enkele arrangementen van hun eigen “held” dirigent Yves Wuyts. En zoals dat gaat met superhelden, werden de muzikanten visueel ondersteund door spetterende special effects.

Op 23 december om 17u zal er een speciale herdenkingsviering van de Roosburgramp plaatsvinden in de kerk van Zichen-Bolder. Graag zien we jullie dan terug om stil te staan bij de ramp die dan exact 60 jaar geleden plaatsvond in Zichen-Zussen-Bolder.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio