© Instagram

Pieter Timmers opnieuw getroffen door klaplong: “We wisten dat er opnieuw iets aan de hand was”

Zwemmer Pieter Timmers heeft zondagavond opnieuw een klaplong kregen. De zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro moest opgenomen worden in het ziekenhuis, zo bevestigde zijn vrouw Elle De Leeuw.

vtvn

Timmers werd in oktober 2013 geopereerd na een eerste klaplong en werd het slachtoffer van een tweede amper vier maanden later. Bijna vijf jaar later heeft de 30-jarige zwemmer dus een derde klaplong opgelopen.

“Bovenaan is een klein stukje ingeklapt”, zegt De Leeuw aan onze redactie. “Daar is zijn long losgekomen van z’n ribbenkast. Pieter had enkele jaren geleden een klaplong, die ze dan tegen zijn ribbenkast hebben laten verkleven.”

Maar al bij al valt de schade nog mee. “Pieter is oké hoor”, aldus De Leeuw. “Hij had sinds enkele dagen last, dus we wisten dat er opnieuw iets aan de hand was met z’n long. Mogelijk mag hij maandag al naar huis. Dan zullen we ook meer weten.”

Eind juli werd Timmers ook opgenomen in het ziekenhuis. Hij moest toen een streep door het EK in Glasgow trekken vanwege een hersenvliesontsteking. Die ziekte hield hem uiteindelijk meer dan een maand uit competitie.

© Instagram

© Instagram

© Instagram

Meer over Pieter Timmers