© Toro Rosso

Ex-teamgenoot: "Ze denken dat ik Max Verstappen haat maar dat is niet zo"

Volgens Carlos Sainz was zijn onderlinge verstandhouding met Max Verstappen destijds bij Toro Rosso veel beter dan dat de meesten denken. Bovendien tilden ze elkaar op de baan naar een hoger niveau.

F1journaal.be

Nadat Carlos Sainz bij Red Bull meermaals naast een promotie had gegrepen van Toro Rosso naar Red Bull Racing besloot de Spanjaard om aan de slag te gaan bij het Renault F1 team.

Bij Toro Rosso was Sainz de teamgenoot van Verstappen en zag hij de Nederlander gepromoot worden naar Red Bull, waar Verstappen meteen ook meteen zijn eerste race won.

Een terugkeer naar Red Bull leek er, ondanks de overstap naar Renault, lange tijd in te zitten. Sainz leek in 2019 immers de opvolger van Daniel Riciciardo te worden maar uiteindelijk werden de banden met Red Bull doorgeknipt en zal hij volgend jaar Fernando Alonso opvolgen bij McLaren.

In een terugblik op zijn samenwerking met Verstappen bij Toro Rosso meent Sainz dat heel wat geruchten over hun onderlinge relatie niet kloppen.

“Iedereen denkt dat we elkaar haatten maar dat is zeker en vast niet waar,” aldus Sainz in een podcast van de officiële F1-website. “Fans vroegen ons steeds naar onze onderlinge relatie, zelfs mijn eigen vrienden deden dat.”

“We beleefden heel wat plezier naast onze job en we konden veel beter met elkaar opschieten dan dat de meesten denken. We waren erg competitief op de baan omdat we wisten dat we allebei aan het strijden waren voor onze carrière.”

Volgens Sainz zorgde Verstappen ervoor dat hijzelf ook beter presteerde.

“Voor mij bestaat geen twijfel over dat hij één van de meest getalenteerde rijders is. Hij tilde mij naar een hoger niveau en ik werd er een betere rijder door.”

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: