© Photo News

Keisse en Viviani kloppen De Ketele-Ghys in spannende finale Zesdaagse van Gent

Iljo Keisse en Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step, 382 punten) hebben zondag de 78e editie van de Zesdaagse van Gent op hun naam geschreven. Het Belgisch-Italiaanse duo besliste de Zesdaagse pas in de slotspurt van de afsluitende ploegkoers ten koste van Europees kampioenen Kenny De Ketele en Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise, 374). De derde plaats was voor Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal, 343).

maj

Drie teams begonnen in dezelfde ronde aan de afsluitende ploegkoers over één uur. Dat waren Keisse/Viviani (346 punten), De Ketele/Ghys (340 punten) en De Buyst/Van der Sande (324 punten). Van bij de aanvang kregen we een spervuur van aanvallen en bestookten de kanshebbers voor de eindzege elkaar fel. Even moest Iljo Keisse aan de kant met een zadel dat aan het zakken was. Na een halfuur hevige strijd zakte het tempo even. Tot de Duitsers Kluge/Reinhardt met de Nederlanders Havik/Stroetinga op jacht naar een ronde gingen. Daar slaagden ze in.

Ronde pakken

Het sein dan voor de andere drie koppels om het tempo de hoogte in te jagen en ook een ronde te pakken op de rest. Op 20 minuten van het einde demarreerden De Ketele/Ghys en kwamen zo alleen aan de leiding van het klassement. Niet lang daarna pakten onder meer Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande ook een ronde waardoor ze op gelijke hoogte kwamen van De Ketele/Ghys. Laatstgenoemden gingen vervolgens terug jagen en kwamen weer alleen aan de leiding. Met nog tien minuten voor de boeg pakten Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande ook een ronde waardoor weer alles te herdoen viel. Het zou dus uitdraaien op een puntenslag.

In de laatste 15 ronden probeerden De Buyst/Van der Sande nog een ronde te pakken, maar slaagden daar niet in. De laatste sprint zou alles bepalen en daarin was het duo Keisse/Viviani sneller dan de tandem De Ketele/Ghys. Keisse/Viviani volgen daarmee Kenny De Ketele/Moreno De Pauw op als eindlaureaten van de Gentse Zesdaagse.

Eindstand

1. Team Deceuninck - Quick-Step (Viviani Elia - Keisse Iljo) -382

2. Team Baloise Insurance - (Ghys Robbe - De Ketele Kenny) - 374

3. Team Lotto - (Van Der Sande Tosh - De Buyst Jasper) - 348

Meer over Robbe Ghys