© EPA-EFE

Vijftienjarige Can Oncü schrijft geschiedenis in Moto3 met zege in Valencia

De Turkse tiener Can Oncü heeft zondag voor een primeur gezorgd in het Moto3-kampioenschap. Hij kroonde zich in de Grote Prijs van Valencia op zijn 15e (en 115 dagen) tot jongste winnaar ooit van een Moto3-race. Wat Oncü’s prestatie nog straffer maakt, is dat hij in Valencia debuteerde in de Moto3. Het is van de Japanner Noboru Ueda in 1991 geleden dat een rijder zijn eerste GP meteen kon winnen.

Op zijn KTM haalde de jonge Turk het voor de Spanjaard Jorge Martin (Honda), die al zeker was van de wereldtitel, en de Brit John McPhee (KTM).

De GP van Valencia was de negentiende en laatste manche van het WK.

© EPA-EFE

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Miguel Oliveira wint slotmanche in Moto2De Portugees Miguel Oliveira (KTM) heeft zondag de Grote Prijs van Valencia in de Moto2-categorie gewonnen.Op het circuit Ricardo Tormo bleef Oliveira in deze negentiende en laatste WK-manche de Spanjaarden Iker Lecuona (KTM), tweede op 13 seconden, en Alex Marquez (Kalex), derde op 22 seconden, voor.

De Italiaan Francesco Bagnaia (Kalex) was al zeker van de wereldtitel. Oliveira is vicewereldkampioen. De Zuid-Afrikaan Brad Binder (KTM) vervolledigt het WK-podium.