© REUTERS

Bosbranden Californië: dodentol “Camp Fire” op 76, bijna 1.300 vermisten

Bij de zware bosbrand in het noorden van Californië is het dodental gestegen tot 76. De reddingsdiensten hebben de afgelopen uren nog vijf dode lichamen aangetroffen, blijkt uit de nieuwe balans die sheriff Kory Honea zaterdagavond bekendmaakte. De lijst met vermisten groeide verder aan tot 1.276, of 265 meer dan vrijdagavond. Maar deze lijst is volgens de sheriff verre van precies. Er staan waarschijnlijk dubbeltellingen in en men gaat ervan uit dat een aantal van de vermisten zich toch in veiligheid konden brengen.

adm

De sheriff riep mensen op om te melden wanneer ze veilig zijn. Ook de schade die de zogenaamde “Camp Fire” aanrichtte, is enorm. Het vuur woedt over bijna 60.000 hectare en verwoestte meer dan 12.000 gebouwen. Ongeveer de helft van de brand is nog niet onder controle. Het plaatsje Paradise werd nagenoeg volledig vernield.

Bij de “Woolsey Fire” in de buurt van Los Angeles kwamen volgens Amerikaanse mediaberichten al drie mensen om het leven. President Trump bracht zaterdag een bezoek aan het rampgebied.