© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

Berings bedrijf lanceert webshop met werkzoekenden

Een webshop met gescreende werkzoekenden, de droom van elke bedrijfsleider en HR-medewerker in de huidige arbeidsmarkt. Zeker als je weet dat er amper vier werkzoekenden per openstaande vacature zijn. Zo blijkt uit recente cijfers van VDAB, juli 2018. Nu kunnen werkzoekenden zich dankzij de talentenshop van Staffing uit Paal gemakkelijk in contact komen met bedrijven en bedrijven met werkzoekenden.

André Caubergs

De talentenshop draait het reguliere principe op de arbeidsmarkt om. De webshop zet werkzoekenden in de kijker in plaats van vacatures en bedrijven. Via deze webshop kan je dus bijvoorbeeld op zoek naar: productiemedewerkers in regio ‘y’. Wat maakt deze databank nu echt anders dan bijvoorbeeld de cv-databank van VDAB? De kandidaten werden reeds gescreend door de recruiters van Staffing. Hierdoor heb je als bedrijf meteen een duidelijk idee van het professioneel profiel van de kandidaat en weet je welke de sterke punten en de verwachtingen van elke kandidaat zijn. Gedelegeerd bestuurder, Wim Van Cauter: "Onze recruiters screenen dagelijks heel wat kandidaten voor verschillende vacatures. Vaak matcht de kandidaat gewoon niet met de beschikbare vacatures of met het bedrijf die de jobaanbieding heeft. Toch zijn dit stuk voor stuk sterke profielen. Dat heeft ons aan het denken gezet. De huidige arbeidsmarkt schreeuwt om medewerkers. Een uitgelezen kans om meer actief met onze kandidaten aan de slag te gaan. Zo kwam het idee van de talentenshop op de proppen."

De talentenshop zet enkel het professioneel profiel van de kandidaat in de kijker. Wat je niet over de kandidaat vindt zijn zaken als: leeftijd, geslacht, origine. Enkel de professionele kenmerken worden in de kijker gezet: ervaring, opleiding, talenkennis. Als potentiele werkgever vind je antwoorden op vragen als: Staat hij of zij open voor een soepel uurrooster? Is deze kandidaat op zoek naar een job in een kleine KMO of een grote multinational? Waarom is deze kandidaat op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wat verwacht de kandidaat van zijn of haar nieuwe werkgever? Allemaal elementen die een belangrijke rol spelen in de aanwerving. Praktisch iedereen kan de talentenshop gratis raadplegen. Indien je interesse hebt in een profiel, kan je contact opnemen met Staffing en worden verdere afspraken gemaakt. Deze opzet is een testcase in de markt, de bedoeling is om dit later door te zetten naar de andere afdelingen binnen de groep.Meer info over de talentenshop op www.staffing.works/nl/ik-zoek-werknemers/talentenshop/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio