© Belga

PROXIMUS LEAGUE. KV Mechelen moet diep gaan ondanks mannetje meer, maar wint in extremis toch van Lommel

KV Mechelen is zaterdag met een 3-2 zege tegen Lommel begonnen aan de terugronde in de Proximus League (1B). De bezoekers speelden meer dan een helft met een man minder, maar wisten zich toch terug in de match te knokken.

sks

Tien minuten. Meer had KV Mechelen niet nodig om de wedstrijd al in de juiste richting te duwen. Malinwa schoot tegen stevig uit de startblokken en was al snel twee keer gevaarlijk. De Camargo kopte de eerste poging nog naast, bij de eerste herkansing was het wel prijs. Engvall kneep de zestien binnen en bediende de Braziliaanse Belg, die met een kopbal via de grond de score opende. Was er dan toch geen sprake van decompressie?

Tot zover het goede van KV voor de rust. De voet werd van het gaspedaal gehaald en De Camargo was nog een van de weinigen die een degelijk niveau haalde. De voormalige Rode Duivel zocht goed de ruimte op en kreeg net voorbij het halfuur nog een derde mogelijkheid om te scoren. Zijn poging ging een metertje naast.

Lommel met tien

Een zwak Lommel, dat begin augustus nog met 1-2 kwam winnen, kon niet profiteren van het slordige voetbal bij de thuisploeg. Henkens, ex-KV, was de enige die voor wat gevaar kon zorgen. Eerst met een kopbal over doel, iets later met een verre vrije trap waarnaar Verrips even moest grabbelen. De rode kaart voor Bistindou, twee keer geel, net voor rust maakte de opdracht er niet eenvoudiger op.

Na alweer een vroeg doelpunt na de pauze, de mee opgerukte Swinkels kopte een voorzet van Kaya - gedevieerd door een Limburgs hoofd - binnen, leek KV helemaal gewonnen spel te hebben. Winst op automatische piloot dan maar? Zo kan je ook kampioen worden, moeten de supporters gedacht hebben.

Heupworp

Draaide dat even anders uit. Nonchalant verdedigen van Mera gaf de bezoekers terug hoop. Rocha draaide zich eenvoudig voorbij Swinkels en gaf Verrips met een stevig schot het nakijken. De 2-1 bracht opnieuw leven in de wedstrijd. Lommel tankte vertrouwen, de thuisploeg bleef zoeken naar haar beste vorm. In tegenstelling tot de eerste helft profiteerde Lommel nu optimaal. Van Cleemput liet zijn mannetje lopen, Henkens kreeg de vrije baan. Brebels moest zijn voorzet aan de tweede paal maar binnen duwen.

In de slotfase trok KV de scheve situatie toch nog recht. Kaya, Engvall en De Camargo vonden eerst nog Neven en doelman Coucke op hun weg naar doel. Een kopbal van Van Damme ging tussendoor nog naast. Bij de vijfde poging in tien minuten was het wel raak, al hing er wel een reukje aan de 3-2. De Camargo gooide zich op een wel heel opvallende manier - vergelijkbaar met een heupworp uit het judo - tussen het leer en verdediger Cauwenberg, Van Damme profiteerde van de vrije ruimte om de 3-2 tegen de netten te jagen.

Het protest van Lommel haalde niets uit en zo pakt KV Mechelen dankzij een gecontesteerde goal toch zijn negende overwinning op rij.

Coach Nano debuteert bij Roeselare met nederlaag tegen Tubeke

Tubeke heeft zaterdag drie punten gepakt dankzij een 3-2 zege tegen Roeselare op de vijftiende speeldag van de Proximus League, de eerste van de tweede periode. Anthony Schuster lukte de winnende treffer in de 85e minuut en vergalde zo de debuutmatch van de Roeselaarse coach Victoriano Rivas Alvaro, kortweg Nano. Die volgde maandag Jordi Condom op.</P>

Tubeke ging goed van start, dankzij doelpunten van Hugo Videmont (1-0, 10.) en Thomas Henry (2-0, 16.). Maar Roeselare kwam nog voor rust opnieuw in de match. Saviour Godwin (2-1, 24.) en Kjetil Borry (2-2, 42.) troffen raak. Dankzij Schuster hield Tubeke toch nog de drie punten thuis. De troepen van Christian Bracconi hebben nog steeds de rode lantaarn in handen, maar met 12 punten naderen ze wel tot op één punt van Roeselare.