© Henri Bots

Reppel herdenkt einde van WO I

Traditioneel herdachten de Reppelaren op 11 november het einde van de 'Groote Oorlog'. Na het luiden van de kerkklokken verzamelden een 80-tal inwoners zich rond de gedenkzuil aan de kerk. De oud-strijdersvereniging uit Kaulille vereerde dit jaar het herdenkingsmoment met hun aanwezigheid.

Henri Bots

Onder het geluid van marcherende soldaten werden alle namen van de strijders 14-18 voorgelezen. Op een inwonersaantal van 450 personen trokken 19 dapperen naar het leger. Drie Repelaren bleven in de strijd: Jozef Bloemen, Mathieu Kenis en Jozef Ramaekers. Daarna werd een gedicht van Jaap Kroonenburg voorgelezen, dat hij schreef bij een bezoek aan het Amerikaans soldatenkerkhof in Thiaucourt. Er werd tevens een brief voorgelezen van Mia Swennen die ze schreef aan haar broer Henri aan ’t front in september 1918.

Tijdens het afspelen van de 'Last Post' werd een bloemenkrans neergelegd door Leopold Bloemen, kleinzoon van gesneuvelde soldaat Jozef Bloemen. De Reppelse oud-strijder Albert Van Erum moest om gezondheidsredenen voor het eerst afwezig blijven. Wij wensen hem veel beterschap zodat hij begin volgend jaar zijn 100ste verjaardag mag vieren. Dank ook aan de KSA voor de versiering met papavers. De plechtigheid werd besloten met een receptie in het buurthuis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio