© Marc Van Hecke

Kenny De Ketele en Robbe Ghys vrezen voor finale met vijf koppels op slotdag Zesdaagse van Gent

Met nog drie koppels in dezelfde ronde lijkt voor de start van de vijfde nacht van de 78e Zesdaagse van Gent de trend gezet. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan op slechts vier punten van het leidersduo Keisse/Viviani. Een habbekrats met de vele nevennummers die er nog zitten aan te komen. Maar De Ketele sluit ook een hoofdrol voor het Nederlandse koppel Havik/Stroetinga en het Duitse tweetal Kluge/Reinhardt niet uit in aanloop naar de slotdag van morgen/zondag.

“Die achterstand van vier punten kunnen we in de tijdritten tenietdoen, zoveel is zeker”, stelt De Ketele. “Tijdens de andere nummers zijn we aan elkaar gewaagd. De meesten hebben het erover dat het podium al vast ligt. Wel, ik deel die mening absoluut niet. Onderschat de Nederlanders en de Duitsers niet. Die Kluge is fenomenaal bezig. Ik vind hem zelfs individueel de beste van het hele deelnemersveld, zeker vrijdagavond. Kijk maar naar de 500 meter. Die werkt hij alleen af en hij zet dan nog een zeer goede tijd neer. Het komt erop aan dat de drie teams die nu in dezelfde ronde staan elkaar niet gaan beloeren, want dan zullen de twee andere koppels (Kluge/Reinhardt en Havik/Stroetinga) daar zeker handig gebruik van maken.”

Hoe beginnen De Ketele/Ghys nu aan de laatste twee dagen van deze Zesdaagse? “We blijven vrij aanvallend rondkoersen. Maar we missen beiden onze absolute topsnelheid. Een ploegafvalling konden we nog niet winnen, dat zegt genoeg. Ik denk dat dit komt doordat we geen goede voorbereiding kenden in aanloop naar de Zesdaagse van Gent. We trekken wel onze streng. We komen een tikkeltje kracht tekort. Let wel, slecht is het niet. We staan immers tweede in het klassement”, vervolgt De Ketele.

De Ketele is niet iemand die vlug excuses zoekt als het minder gaat, maar hij startte in deze Zesdaagse wel met vier gebroken ribben. “Iedereen heeft het erover. Blijkbaar begrijpt men niet dat ik dit alles verwezenlijk met vier gebroken ribben. Ik heb de röntgenfoto’s mee. Daarop zijn de breuken wel degelijk te zien. Ik kan de pijn nu eenmaal goed verbijten. Ik startte hier met een heel klein hartje, maar de blessure is draaglijk. Dus doen we maar verder. Wij gaan er alvast het beste van maken met als doel de eindzege.”

Meer over Robbe Ghys