© Red Bull Racing

Hamilton: "Max Verstappen zal een bedreiging vormen"

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zegt volgend jaar goed te moeten blijven presteren om de dreiging van de volgende generatie F1-talenten achter zich te houden.

F1journaal.be

Dit jaar veroverde Lewis Hamilton zijn vierde titel in vijf jaar bij Mercedes, een jaar waar hij vooral verwikkeld was in een tweestrijd met Sebastian Vettel.

Hamilton is er zich echter van bewust dat zijn tegenstand volgend seizoen sterker zou kunnen zijn, aangezien Charles Leclerc de overstap maakt naar Ferrari en er heel wat verwacht wordt van de samenwerking tussen Red Bull en Honda.

De Brit zei te gaan onderzoeken om zijn prestaties te verbeteren voor volgend seizoen door het jaar 2018 te overlopen, vooral de eerste drie races toen hij niet kon winnen.

"Op het einde van dit jaar zullen we zeker afgelopen seizoen overlopen. We wonnen niet elke race. Er waren een aantal ongelukkige races aan het begin van het seizoen en daarnaast is er altijd ruimte om te verbeteren. Ik heb werk te doen over de winter en ik plan om het iets anders aan te pakken."

"We zullen in detail moeten gaan, want die jonge gasten staan aan de deur van de top in de Formule 1. Leclerc zal bij Ferrari zich willen bewijzen en ook Verstappen heeft een punt te maken. Ik moet er dan ook voor zorgen dat ik nog steeds goed blijf presteren."

Leclerc is in ieder geval vereerd dat Hamilton hem als een concurrent voor de titel ziet.

"Het is een eer om dat van Lewis te horen", zei Leclerc. "Hij is een ongelofelijke rijder en ik was al voor enkele jaren een fan voordat ik in de Formule 1 arriveerde."

"Ik zal er gewoon het beste van maken tijdens mijn eerste jaar bij Ferrari, maar het zal niet makkelijk worden om de titel te veroveren. Lewis is immers heel ervaren en een geweldige rijder", besloot Leclerc.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: