© Tjeu Leurs

© Tjeu Leurs

Neos Peer op bezoek bij bedrijven in de buurt

Op 16 november brachten ruim 40 leden van Neos Peer een bezoek aan twee bedrijven in de buurt. Zo bezochten ze Visserchocolade in Meeuwen en Epsilon in Bree.

Tjeu Leurs

In de voormiddag werden we ontvangen door Visserchocolade in Meeuwen", klinkt het bij de Peerse Neos-leden. "Dit bedrijf werd opgericht in 2013 en stelt momenteel een 10-tal personen te werk, full- of parttime. De woning en de hele bouw deden vroeger dienst als de oude bakkerie in Meeuwen. Bij een lekkere tas koffie en gebak kregen we een deskundige uitleg, gebracht met de nodige humor. Aan de hand van tv-beelden konden we zien hoe de koffiebonen tot chocolade verwerkt werden bij de firma Callebout, leverancier van Visserchocolade. Naast een heerlijk aanbod aan chocoladepralines met diverse smaken, is Visserchocolade gespecialiseerd in het maken van persoonlijke chocoladegeschenken op maat van de klant, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Je kan er onder meer terecht voor workshops, kinder- en familiefeestjes en dit allemaal met heerlijke chocolade van Callebout. Een bezoek van Visserchocolade is zeker de moeite waard!"

Na een menu in brasserie Het Pleintje, bezochten de Neos-leden in de namiddag de firma Epsilon NV In Bree, met als eigenaar en bedrijfsleider Dirk Goré uit Peer. "Epsilon is de fabrikant van aluminium en staal signs en displays, stadsmeubilair (schuilhuisjes), reclameborden, panelen uit kunststof, lijsten voor reclameposters enzovoort. Epsilon werd gesticht in 1991 en stelt momenteel een 80-tal personen tewerk. Zij exporteren naar West-Europa Central- en Oost-Europa, onder andere naar Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Luxemburg. Na een ruime uiteenzetting over de werking van zijn bedrijf, mochten wij samen met Dirk de enorme gebouwen bezoeken. We hadden ogen te kort en waren stomverbaasd over de netheid en grootte van dit bedrijf. Na de rondleiding mochten we opnieuw genieten van de nodige drankjes en hapjes. Iedereen keerden meer dan voldaan terug naar huis."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio