© Photo News

“Prins Harry en Meghan willen verhuizen naar Kensington Palace, maar moeten hun plannen opbergen”

De zwangere Meghan Markle en haar prins Harry hebben hun plannen om te verhuizen naar Kensington Palace moeten uitstellen. Het gedeelte waarin ze willen intrekken is immers nog bewoond door twee oudere leden van het Britse koningshuis. Zij weigeren hun thuis af te staan aan het prille koppel, zo schrijft de Britse krant Daily Mail. En dat is niet de enige reden waarom ze niet naar het Londense paleis mogen verhuizen.

mrra

Het zit de hertog en hertogin van Sussex niet mee. De verhuisplannen van het koppel gaan immers allesbehalve van een leien dakje.

© CAMERA PRESS/SNOWDON/CAMERA PRES

Sinds hun huwelijk in mei is de voormalige actrice ingetrokken in Nottingham House, een bescheiden cottage met twee slaapkamers waarin prins Harry al woonde. Maar het koppel heeft er geen geheim van gemaakt dat ze graag willen verhuizen. Zij willen ook in Kensington Palace wonen, dichter bij prins William en Kate Middleton, die daar in een luxueus appartement met wel 21 kamers leven. Naast hun woning is er een huis dat perfect zou zijn om een baby in op te voeden, zo vindt Harry.

Bezet

Maar er is één belangrijk detail: in het appartement waar Meghan en Harry willen intrekken wonen al royals. De neef van Queen Elisabeth II, de hertog van Gloucester (74), leeft al jaren met zijn vrouw Birgitte (72) naast het appartement van William en Kate. Het is die laatste die zich stevig verzet tegen de wensen van het populaire prinsenpaar.

“Birgitte wil niet vertrekken. En waarom zou ze?” reageert een anonieme vriendin van de hertogin aan de Britse krant The Daily Mail. “Zij werkt samen met haar echtgenoot voltijds voor het koninklijk paleis en de koningin heeft hen zelf het appartement gegeven. Ze gaat echt niet zomaar vertrekken voor Harry en Meghan.” Kensington Palace zelf wil geen commentaar geven.

© Shutterstock

Andere locatie

Meghan en Harry hebben die boodschap ook begrepen, zo lijkt het. Bovendien gaan er al langer stemmen op dat de beide prinsen wat meer afstand van elkaar zouden moeten nemen, omdat ze nu hun eigen families en verantwoordelijkheden hebben. Wanneer William koning is, zal zijn leven er heel anders uitzien dan dat van zijn broer, waardoor het niet vreemd is dat zij elders wonen.

“Harry en Meghan willen verhuizen, maar denken nu aan een optie die verder weg is van William en Kate”, verklaart een royaltywatcher van The Sun. Volgens de kenner zijn er verschillende alternatieven. “Er is geen enkele redenen waarom ze per se in Kensington Palace zouden moeten wonen. Ze kunnen verschillende andere pistes bekijken. Zo zouden ze ook met hun eigen budget een woning kunnen kopen. Of ze zouden kunnen kiezen voor één van de vele andere eigendommen van het Britse koningshuis.”

Meer over Brits koningshuis

Niet te missen