© BELGA

Lukaku haakt af voor beslissende interland tegen Zwitserland, Batshuayi zo goed als zeker aan aftrap

Romelu Lukaku haakt ook af bij de Rode Duivels voor het beslissende duel in de Nations League tegen Zwitserland. De spits van Manchester United stapt niet mee op het vliegtuig omdat hij nog te veel last heeft van zijn hamstringblessure. Daardoor komt Michy Batshuayi, tegen IJsland goed voor de enige twee doelpunten van de match, zo goed als zeker terug aan de aftrap.

lvdw, gegy, jefi, blg

Lukaku speelde, onder het toeziend oog van ManU-trainer, José Mourinho, al geen minuut tegen IJsland door zijn hamstringblessure. Toen nam Michy Batshuayi met verve zijn rol als aanvalsleider over door de twee beslissende treffers te maken. Ook tegen Zwitserland zullen de Rode Duivels op de spits van Valencia moeten rekenen. Big Rom is nog onvoldoende hersteld en vliegt zelfs niet mee met de Belgische ploeg richting Zwitserland. Daardoor komt Batshuayi zo goed als zeker voor de tweede match op rij aan de aftrap.

Lukaku is al de tweede Belgische afzegging voor de partij tegen de Zwitsers. Eerder moest ook al Yannick Carrasco afhaken door visumproblemen. Hij wordt in de selectie vervangen door Divock Origi. België heeft aan een punt tegen de Zwitsers genoeg om als groepswinnaar door te stoten naar de eindfase met vier landen. Zaterdagavond trainen de Duivels op Zwitserse bodem.