Dode bij Franse protesten om hoge brandstofprijzen: vrouw panikeert bij blokkade en rijdt in op manifestanten

Bij de protesten tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk is een dodelijk slachtoffer gevallen. In het departement Isère, nabij Pont de Beauvoisin, was een moeder met de wagen op weg met haar dochter naar de dokter. Toen ze op een blokkade stuitte, is ze in paniek geslagen en op betogers ingereden. Daarbij viel één dode.

adm

In heel Frankrijk zijn momenteel duizenden acties aan de gang tegen de hoge brandstofprijzen. Betogers hebben er verschillende blokkades opgeworpen. In het Franse departement Isère, nabij Pont de Beauvoisin, is een dode gevallen.

Volgens BFM TV was een moeder met haar dochter op weg naar de dokter. Onderweg kwam ze een blokkade tegen. Om nog onduidelijke reden heeft de vrouw gepanikeerd en is ze ingereden op de betogers. Daarbij raakte één vrouw, een zestiger, dodelijk gewond. De bestuurster is opgepakt.

Castaner en staatssecretaris Laurent Nunez drukten hun droefheid uit over de dood van de vrouwelijke manifestant. “Dit tragische ongeluk illustreert de risico’s van het organiseren van niet-aangegeven demonstraties op de openbare weg”, zeiden ze.

Gele Hesjes protesteren tegen de hoge brandstofprijzen

De “gilets jaunes” hebben zaterdag meer dan 2.000 protestacties georganiseerd, waaraan 124.000 mensen deelnemen. Dat kondigde minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner aan. De ordetroepen hielden 24 personen aan voor rebellie of omdat ze de blokkades van manifestanten probeerden doorbreken. Zeventien van hen werden in voorhechtenis genomen.

De minister zei dat de interventiediensten moesten ingrijpen op vijf plaatsen: de brug van Normandië, de Mont Blanc-tunnel op de A16 ter hoogte van Groot-Sinten, op de A31 in Meurthe-et-Moselle en op de A9 bij Nîmes.