© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

Derdejaars Lyceum organiseren pasta-avond voor Londenreis

De feestzaal van het Lyceum liep vorige vrijdag driemaal vol met honderden enthousiaste mensen die de derdejaars van de school een duwtje in de rug kwamen geven voor hun reis naar Londen volgend voorjaar.

Jozef Gabriels

Op 1 mei zal de Genkse O-parade het moeten doen zonder de derdejaars van het O.-L.-Vrouwlyceum. Die verkennen dan immers drie dagen lang- de miljoenenstad Londen. Bij het begin van het verlengd weekend vertrekken de 150 deelnemers met twee dubbeldekkers naar Calais om daar met de veerboot over te steken. En vanaf dan is het - samen met de begeleidende leerkrachten - genieten van Engeland en van Londen in het bijzonder. Buckingham Palace, de Big Ben, London Eye, maar ook de prachtige musea spreken tot de verbeelding en zorgen voor een hele hoop culturele bagage, ook al is de Brexit op dat ogenblik misschien een feit.

Reizen kost echter geld en daarom organiseerden de derdejaars een pasta-avond. De school stelde de feestzaal ter beschikking en de jongeren staken zelf de handen uit de mouwen. Want belangstelling van ouders en sympathisanten was er volop. Op één avond werden drie 'shiften', meer dan vijfhonderd maaltijden, vlot en keurig afgewerkt. En de volledige opbrengst dient om de kosten van deze culturele trip bescheiden te houden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio