© Photo News

Brazilië wint Zuid-Amerikaanse clash tegen Uruguay, Argentinië wint zonder Messi

Het Braziliaanse voetbalelftal heeft vrijdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen met 0-1. Neymar besliste de Zuid-Amerikaanse galamatch in het Emirates Stadium van Arsenal vanaf de penaltystip.

De Braziliaanse vedette legde de strafschop een kwartier voor tijd koeltjes in het hoekje. Ook in de eerste helft deed hij de netten trillen, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Neymar scoorde al zijn zestigste doelpunt in 95 wedstrijden in het shirt van de Seleçao. In de nationale topschuttersstand loopt de winger van PSG in op legendes Ronaldo (62 doelpunten) en Pelé (77 doelpunten).

Brazilië neemt het dinsdag in een oefenpot nog op tegen het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf. De wereldreis van de Goddelijke Kanaries houdt halt in Milton Keynes. Uruguay zakt dan af naar het Stade de France, voor een vriendschappelijk duel tegen de wereldkampioen.Argentinië wint zonder Messi

Argentinië heeft vrijdagavond in een oefeninterland voor eigen publiek in Cordoba met 2-0 gewonnen van Mexico. Ramiro Funes Mori bracht de thuisploeg vlak voor de pauze met een rake kopbal op voorsprong. In de slotfase maakte de Mexicaan Gaston Brizuela een eigen doelpunt toen hij probeerde Mauro Icardi het scoren te beletten. Bij Argentinië ontbrak Lionel Messi andermaal. Na het WK zette hij zijn interlandcarrière 'on hold'. Dinsdag oefenen beide landen opnieuw tegen elkaar, dit keer in het Argentijnse Mendoza.Nog vrijdagavond ging Costa Rica met 2-3 winnen in Chili. De bezoekers kwamen 0-3 voor in Rancagua na doelpunten van Kendall Waston (36. & 59.) en Ronald Matarrita (64.). Daarna scoorden Sebastian Vegas (70.) en Alexis Sanchez (90.) voor de Chilenen. Honduras klopte in eigen huis Panama, tegenstander van België op het afgelopen WK, met 1-0. Anthony Lozano maakte een kwartier voor tijd de enige goal vanop de stip.