© Isopix

ROYALS. Slechte gewoontes Meghan Markle onthuld. En kijk eens hoe hard prins Louis op zijn mama lijkt

De afgelopen week is er weer veel gebeurd in de wereld van de royals, met de Belgische koningsdag en de zeventigste verjaardag van de Britse prins Charles als hoogtepunten. Maar zag je ook de gelijkenissen tussen de babyfoto’s van Kate Middleton en haar jongste zoontje prins Louis? En welke slechte gewoontes kan Meghan Markle moeilijk afleren? De leukste nieuwtjes en roddels op een rij.

vwh

Het grootste koninklijk nieuws in Groot-Brittannië: de zeventigste verjaardag van prins Charles. Er waren de vertederende familieportretten, waarop fans van de royals iets bijzonders opmerkten. Als je een foto van de kleine prins Louis naast een babyfoto van zijn mama Kate Middleton houdt, zie je meteen de treffende gelijkenissen. Oordeel vooral zelf op onderstaande foto.

Verder circuleerden ook geruchten over het verjaardagsfeest van ‘de eeuwige kroonprins’ op het internet. Zo zou hij zijn dagje op woensdag 14 november gevierd hebben bij zijn moeder, koningin Elizabeth, thuis. Onder meer het Belgische vorstenpaar koning Filip en koningin Mathilde waren - een dag voor Koningsdag - aanwezig op Buckingham Palace, net als de Nederlandse prinses Beatrix en de Noorse koning Harald en koningin Sonja. Volgens het Deense hof werden de genodigden eerst verwelkomd op een soort receptie en mochten ze daarna aan tafel schuiven voor een heus galadiner. Er volgde naar verluidt ook een speech van de Queen als eerbetoon aan haar zoon.

© Photo News

Meer nieuws uit Groot-Brittannië gaat over Meghan Markle, die onlangs een diva werd genoemd. Er is een oude blogpost van de voormalige actrice opgedoken waarin ze het over haar goede voornemens voor het jaar 2016 heeft. Daarin staat dat ze een marathon wil lopen, maar ook dat ze van plan is om enkele slechte gewoontes af te lezen: nagelbijten en vloeken. “Deze dingen komen bijna elk jaar op mijn lijstje met goede voornemens terecht. De marathon is er nog altijd niet van gekomen en dat vloeken komt in vlagen. Vaak als ik overwerkt ben of wat brutaler ben na een paar drankjes.”LEES OOK. Stijlvol voor het publiek, stormachtig achter de schermen: “Meghan en Harry zijn al drie assistenten kwijt in half jaar”

Koninginnenkwesties

Over naar Denemarken. Daar is de 78-jarige koningin Margrethe aan beide ogen geopereerd met de laser. Dit was nodig om staar, ook wel cataract genoemd, tegen te gaan. Het hof laat weten dat alles goed is verlopen en dat er geen complicaties zijn opgetreden. Ze is niet de enige vrouw van adel die de operatie heeft ondergaan. Ook koningin Elizabeth (92) heeft er ervaring mee.

© ISOPIX

Over die laatste is trouwens een grappig detail aan het licht gekomen in ‘Becoming, Mrs Obama’, de nieuwe biografie van Michelle Obama. In 2009 deed een foto van de voormalige presidentsvrouw en de Queen wenkbrauwen fronsen omdat de Amerikaanse amicaal haar hand op de schouder van de vorstin legde. Haar verklaring in het boek is heel simpel. “We waren gewoon twee dames met zere voeten op het einde van een lange dag op hoge hakken”, staat er te lezen.

Met de Nederlandse koningin Máxima is alles weer goed. Ze is helemaal hersteld van haar darminfectie en ging afgelopen woensdag gewoon weer aan de slag. “Het gaat goed met mij en ik ben blij dat het zonnetje schijnt”, zei ze woensdag bij de lancering van de website Schuldenlab.nl in Den Haag.

© Photo News

Pippa’s bijzondere babynaam

Om helemaal mee te zijn: de naam van Pippa Middleton haar baby is eindelijk bekend. Het jongetje heet voluit Arthur Michael William Matthews. Dat is een bijzondere keuze omdat Arthur koninklijke allures heeft. Het de tweede naam van prins William en Louis. En de derde naam van prins Charles. Michael verwijst naar Pippa’s vader en overleden de broer van haar echtgenoot. En zou William een knipoog naar Pippa’s schoonbroer zijn?

Over outfits

Een weetje over de jurk van onze vorstin op Koningsdag: ze koos voor een Armani-creatie die ze al twee keer eerder droeg. Ze lijkt qua kleur een beetje op de comebackoutfit van de Nederlandse vorstin, zij het met meer glans. Over outfits gesproken: herinner je je de smoking nog die topmodel Cara Delevingne droeg op het huwelijk van prinses Eugenie? Blijkbaar had de Britse hiervoor toestemming gevraagd aan de bruid, zo vertelt ze in een interview met het blad Grazia UK. De prinses vond het volgens haar helemaal geweldig. “Ik had niet anders van jou verwacht”, zei ze tegen haar vriendin.LEES OOK. Nieuwe portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven

Meer over Brits koningshuis

Niet te missen