Wat gebeurt er met de kilogram, kinderen spelen ziekenhuisspel en daar is Winterland weer. Dit zijn de strafste video’s van de week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

slpo02

1. De kilogram wordt opnieuw bepaald, Aylin legt het voor u uit

Wie al die tijd dacht dat een kilo simpelweg voor duizend gram stond, heeft het mis. Die duizend gram verwijzen namelijk naar een blok metaal nabij Parijs, genaamd Le Grand K, die dé referentiekilogram vormt voor alle andere meettoestellen. “De standaardkilo weegt net geen kilo meer en is dus niet meer nauwkeurig”, vertelt Bert Vercnocke, fysicus aan de KULeuven.

LEES MEER: De kilogram wordt opnieuw bepaald

2. PXL, Jessa en CM lanceren game om kinderen voor te bereiden op een ziekenhuisopname

Onderzoekers van de PXL Hogeschool hebben samen met de kinderafdeling van Jessa en de CM een computerspel ontwikkeld dat kinderen tussen 4 en 7 jaar oud en hun ouders moet voorbereiden op een ziekenhuisopname.

LEES MEER: PXL, Jessa en CM lanceren game om kinderen voor te bereiden op een ziekenhuisopname

3. Daar is Winterland weer

“De kerstverlichting in Hasselt krijgt een grotere uniformiteit.” Dat heeft centrummanager Christiaan Kastrop gezegd bij de voorstelling van het winterevenement Winterland.

LEES MEER: Een Winterlanddate, selfiespots en lichtjes in heel de stad: dit wordt de elfde editie van Winterland

4. Is deca wel echt deca?

“De kerstverlichting in Hasselt krijgt een grotere uniformiteit.” Dat heeft centrummanager Christiaan Kastrop gezegd bij de voorstelling van het winterevenement Winterland.

LEES MEER: 1 op de 6 deca's blijkt gewone koffie te zijn

5. Eerste sneeuw veroorzaakt chaos in New York

New Yorkers werden vrijdagochtend wakker en ontdekten dat de bekende straten en bruggen bedekt waren met de eerste sneeuw van het seizoen. De eerste witte vlokken hadden hier en daar sneeuwpret als gevolg, maar veroorzaakten vooral veel chaos op de weg.

LEES MEER: Eerste sneeuw veroorzaakt chaos in New York