V.R. beseft dat hij behandeling nodig heeft

Man die 10 jaar geleden zoontje doodsloeg en nu baby mishandelde, blijft in de cel

Print
Man die 10 jaar geleden zoontje doodsloeg en nu baby mishandelde, blijft in de cel

Cédric V.R. (links) gooide zijn 3 maanden oude dochtertje op de grond. Het meisje vecht voor haar leven in het ziekenhuis. Rechts is een themabeeld.

De aanhouding van Cédric V.R. (36), de man die afgelopen weekend zijn drie maanden oude dochtertje uit alle macht op de grond gooide, is met een maand verlengd. Tien jaar geleden sloeg de V.R. al zijn zoontje van een half jaar dood.

V.R. gooide in de nacht van zaterdag op zondag zijn drie maanden oude dochtertje uit alle macht op de grond in zijn woning in Koekelberg. “Ik had mijn dochter net een nieuwe pamper gegeven. Ze huilde en wou niet van haar flesje drinken. Het werd zwart voor mijn ogen”, liet hij tijdens zijn verhoor weten. De vriendin van de man was op het moment van de feiten niet aanwezig.

De vader belde zelf de hulpdiensten en gaf zich later aan bij de politie. Zijn aanhouding wordt met een maand verlengd. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist, zo meldt de advocaat van de man. V.R. erkent de feiten, beseft dat het probleem bij hem ligt en dat hij behandeling nodig heeft.

Toestand stabiel

De baby werd met verschillende schedelbreuken opgenomen in het ziekenhuis. Het meisje ligt nog op intensieve zorgen. Haar toestand is gestabiliseerd maar nog steeds zorgwekkend.

Zoontje doodgeslagen

Tien jaar geleden belandde V.R. in de gevangenis voor gelijkaardige feiten. In de avond van 24 augustus 2008 ging de toenmalige vriendin van de man even de deur uit. V.R. zou op hun zoontje van zes maanden letten. Toen het jongetje bleef huilen, pakte de aan gamen verslaafde vader uit zijn wieg en gaf hem een vuistslag op het achterhoofd. Het kindje overleed aan de gevolgen van een schedelbreuk in het ziekenhuis.

V.R. werd veroordeeld tot negen jaar cel.