Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal volledig seizoen niet in actie komen: “De goesting nog niet terug”

Print
Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal volledig seizoen niet in actie komen: “De goesting nog niet terug”

Foto: Photo News

Kunstschaatser Jorik Hendrickx zal dit seizoen niet in actie komen. Hendrickx neemt een jaar pauze. De 26-jarige rijder uit Arendonk heeft momenteel niet de lust om te trainen en wedstrijden te schaatsen.

“Hij was na de Winterspelen erg moe en een beetje klaar met het schaatsen”, verklaarde zijn coach Carine Herrygers donderdagavond. “Ik vind dat begrijpelijk.” Negen maanden na de Spelen is de goesting nog niet terug.

Herrygers beseft dat het moeilijk zal zijn op de leeftijd van Jorik na een jaar pauze op hoog niveau terug te keren. De schaatser deed twee keer mee aan de Spelen. In 2014 eindigde hij als zestiende, dit jaar werd hij veertiende. Zijn beste internationale resultaat behaalde Hendrickx in 2017 toen hij bij de Europese kampioenschappen in Ostrava vierde werd.

Zijn zus Loena, net negentien, doet het komende weekend wel mee aan de Belgische titelstrijd. Over twee weken doet Hendrickx mee aan een wedstrijd in Tallinn. Loena kwam de afgelopen maanden met wisselend succes uit in internationale wedstrijden. Bij de laatste, de ISU Grand Prix in Helsinki eerder deze maand, eindigde ze verdienstelijk als vijfde.