Marlène de Wouters: “Ik wist al jaren dat Gert het over mij had”

Print
Marlène de Wouters: “Ik wist al jaren dat Gert het over mij had”

Foto: rr

Deze week raakte bekend dat ‘Marlèneke’ uit de populaire televisiereeks Samson en Gert gebaseerd is op de toenmalige omroepster Marlène de Wouters. Donderdag was ze zelf bij radiozender Joe te gast en gaf ze toe dat ze dat goedbewaarde geheim al jaren wist.

“Marlèneke uit Samson en Gert is eigenlijk gebaseerd op Marlène De Wouters”, vertelde gewezen VRT-omroeper Johan Verstreken maandag op Joe. “Gert was omroeper bij de VRT en telkens Marlène aan het omroepen was, ging Gert voor het scherm staan en zei hij: “Marlène, I love you”. Zo is Marlèneke dus ontstaan.”

“Ik wist dat eigenlijk wel”, reageerde Marlène de Wouters donderdag op dezelfde radiozender. “Danny Verbiest heeft me dat een tiental jaar geleden eens verteld. De exacte anekdote wist ik niet, maar wel dat de inspiratie ontstaan is toen ik aan het omroepen was.”

“Ik heb heel veel samen met mijn kinderen naar Samson gekeken en gedacht: wanneer gaat die nu eens binnenkomen?”, vertelde ze nog. “Maar dat hebben ze nooit gedaan en begrijp ik nu wel. Het is een mysterie.”

Bekijk hier onze volledige tv-gids