© Photo News

Eline Berings wil ook na knaljaar blijven groeien: “Ik ben een echt trainingsbeest en blijf ook na 15 jaar genieten”

Eline Berings keek donderdag op de BOIC-stage in Lanzarote na een uitstekend 2018 vooruit naar volgend seizoen. De spurtster liep het afgelopen seizoen liefst negen keer onder de dertien seconden op de 100 meter horden. Na enkele verspilde jaren door blessures hoopt de 32-jarige Gentse ook in 2019 haar beste niveau te halen.

“Mijn vakantie is al 6-7 weken voorbij”, pufte Berings na een doorgedreven spurttraining. “Ik ben een echt trainingsbeest en kan ook na een carrière van bijna vijftien jaar nog steeds genieten van zo’n trainingen.”

Berings herrees vorig seizoen na enkele pechjaren vol blessures. “Als mens en als sporter heb ik veel geleerd uit die periode”, legde ze uit. “Ik ben al lang bezig met topsport en beschouw die blessures als verplichte pauzemomenten. Na de Spelen in 2016 te hebben gemist, heb ik even aan mijn carrière getwijfeld. Maar ik heb mezelf snel teruggevonden.”

De spurtster kreeg op 1 oktober een nieuw profcontract bij Sport Vlaanderen en dat stelde haar uiteraard tevreden. Eerder dit jaar kon ze niet op die financiële steun rekenen en viel ze terug op een werkloosheidsuitkering. “Het is natuurlijk fantastisch nieuws, maar het heeft mijn gemoed verder niet beïnvloed. Ik heb na een fantastische zomer veel zelfvertrouwen en mentale rust. Maar dat was eigenlijk voordien ook al het geval.”

Over haar ambities voor volgend seizoen wilde Berings niet te veel kwijt. “Mijn ambitie is altijd om beter te doen, het maximale uit mijn lichaam te halen. Dat lukt op trainingen ook nog steeds. Maar ik vind het op dit moment nog veel te vroeg om uitspraken te doen over plaatsen of tijden. Ik wil er zeker staan op het EK indoor in Glasgow (1-3 maart). Dat is een belangrijk tussendoel, in de aanloop naar het WK outdoor in Doha (28 september-6 oktober) en de Spelen van 2020 in Tokio.”

© Photo News

© Isosport

Aangeboden door onze partners