© © VRT - 2018

Stefaan Degand eerlijk in ‘Die Huis’: “Heb zelfs éven gedacht om mijn kind af te staan”

Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Die Huis. Eric Goens verwelkomde dinsdag Stefaan Degand in Zuid-Afrika en ze hadden het onder andere over het verlies van zijn vrouw. “Maar ik zit niet acht uur per dag te huilen hé”, klinkt het.

tica

In amper twee uur tijd verloor de acteur zijn vrouw Julie, die op dat moment zes maanden zwanger was van hun tweede kind. “Ik heb mezelf zo schuldig gevoeld. Had ik de ambulance eerder moeten bellen? Had ik meteen moeten ingrijpen? De dokter zei alleen maar nee. Ik vroeg hem of hij dat kon zweren met zijn hand op zijn hart. En hij zei ja.”

Degand bleef alleen over met hun dochter, Mila, en had veel twijfels over zijn kunnen als vader. “Er was altijd iets in mij die zei dat ik het niet kon. En toch is het gelukt. Wat een geruststelling.”

Ondertussen gaat het goed met Degand. De man heeft een nieuwe vriendin waar het goed mee gaat. “Als de mensen vragen hoe het met mij is, heb ik alleen maar zin om te zeggen, en dat meen ik, dat het goed gaat. Héél goed zelfs. Ik ben zo verliefd.”

Bekijk hier onze volledige tv-gids

MEEST BEKEKEN VIDEO'S