© BELGA

Angèle grote prijsbeest op Red Bull Elektropedia Awards

De achtste editie van de Red Bull Elektropedia Awards, de Oscars van het Belgische nachtleven, is uitgedraaid op een persoonlijk feestje voor de familie Van Laeken: zowel Angèle als haar broer Roméo Elvis verdeelden onder hun tweetjes enkele van de belangrijkste prijzen van de avond. 2manydj’s werden op de gala-avond voor de vijfde keer verkozen tot Best DJ.

jbou

Angèle was het grote prijsbeest op de gala-avond in het Brusselse Flageygebouw, met prijzen in de categorieën Artiest en Song van het jaar (‘Je Veux Tes Yeux’), en Breakthrough Artist. Haar broer Roméo Elvis werd dan weer verkozen tot beste live act samen met vaste producer Le Motel, hun negende award op drie jaar tijd. Rapper Damso, die bij het brede publiek bekend werd door de controverse rond zijn WK-lied voor de Rode Duivels, won in de categorie Beste Album en maakte zo het hoofdstedelijk feestje compleet.

Ook in Gent weten ze echter wat feesten is: het 2manydjs van de broertjes Dewaele werd voor de vijfde keer verkozen tot Best DJ in de DJ Top 100 na Charlotte De Witte en Amelie Lens, Kompass stootte Fuse van de troon als beste Club en Decadance-oprichters Bart en Yves De Kegel werden gelauwerd met een Lifetime Achievement Award. Beste festival was voor de vierde keer op rij het Waalse Dour, Studio Brussel’s Lefto mocht een award voor Best Radio aan zijn collectie toevoegen en Top Notch Belgium werd gelauwerd als Best Label.

Twee Limburgers

In totaal brachten 31.884 mensen online hun stem uit op Red Bull Elektropedia, 3.482 stemmen meer in vergelijking met de topeditie van vorig jaar en daarmee een record. De lijst van genomineerden werd samengesteld door een 100-koppige jury van experts uit het Belgische nachtleven en de muziekindustrie.

De twee Limburgse winnaars van de avond werden al eerder bekendgemaakt: techno-dj Cellini en producer Susobrino wonnen net als Sylvie Kreusch (ex-Soldier’s Heart) de Most Promising Artist award. Voor de rest veel troostprijzen onder de gouwgenoten: Faisal moest StuBru-collega Lefto voor zich dulden in de categorie Best Radio, het gloednieuwe Tongerse hiphopfestival Hip Hub Hooray werd tweede in Breakthrough Party/Festival/Club.