© Catwalkpictures

TREND. Opvallende handtassen waar je niet veel in krijgt

Op zoek naar een nieuwe handtas voor komende lente? Dan mag ze gezien worden. Opvallende creaties waren prominent aanwezig op de catwalks tijdens de meest recente modeweken. Het enige nadeel: erg praktisch zijn ze niet.

vwh

Veel bekende modehuizen stuurden de modellen op de catwalk met een opvallend accessoire in de hand dat een handtasje moet voorstellen. Bij het Amerikaanse label Brandon Maxwell werd gekozen voor een model uit plexiglas met een hoed in. Dus: enkel als je die op zet, kan je wat kwijt in de tas zelf. Bij Gucci eren ze Mickey Mouse, het tekenfilmfiguurtje dat dit jaar negentig jaar bestaat. Het Franse Chanel toverde het Grand Palais in Parijs om tot een indoor kustplaats en trok de beach vibe door tot in de accessoires. Het resultaat: kleine tasjes in de vorm van strandballen die aan de armen van modellen bengelden.

© Catwalkpictures

In de modewereld heb je merken die te vinden zijn voor een gekke toets, maar ook labels die er nog een schepje bovenop doen. Bij het Italiaanse Dolce & Gabbana werd een handtas in de vorm van een vintage kast met veel gouden accenten voorgesteld. Balenciaga knipoogt onder meer naar kitsch uit de jaren 70 en 80 met een accessoire uit blauwe lintjes. Of wat denk je ervan om straks rond te lopen met een tas die op een vergulde ijsemmer lijkt à la Moschino- een glas cava, iemand?

© Catwalkpictures

Mag het iets minder opvallend zijn, dan is er goed nieuws: komend voorjaar ben je ook in de mode met minder schreeuwerige tasjes die gewoon heel klein zijn. In zogenoemde microbags passen je telefoon en enkele (bank)kaarten. Een tip: leg eventueel een grotere shopping bag in je auto, zo kan je de inhoud van je kleinere exemplaar aanpassen aan de gelegenheid.

Meer over Modetrends

Niet te missen