© Photo News

‘Dancing Dimi’ swingt zich naar achtste finale in Grand Slam of Darts

Dimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich maandagavond in het Engelse Wolverhampton geplaatst voor de achtste finales van het Grand Slam of Darts. De 24-jarige Antwerpenaar deed dat door Mark McGeeney (WDF-4), vicewereldkampioen bij de BDO, met 5-1 te verslaan. “The Dreammaker” eindigde met een gemiddelde van 98,9 per drie darts, McGeeney met 95,75.

Van den Bergh won eerder met 5-3 van Ryan Searle (PDC-66) en moest nipt met 5-4 de duimen leggen voor wereldkampioen Rob Cross (PDC-3). ‘Dancing Dimi’, zoals de Britten hem ook wel eens noemen, stoot als tweede in groep H door en neemt het in de achtste finales (best of 19) op tegen Stephen Bunting (PDC-21), die in groep G onder meer de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-7) achter zich liet. Bij winst wacht hem in de kwartfinales Suljovic, of opnieuw Rob Cross.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van den Bergh kwalificeerde zich als wereldkampioen jeugd voor het toernooi waarin de beste spelers van de PDC en de BDO elkaar treffen. Hij is de enige Belgische deelnemer. Leuk detail: zijn outfit refereert naar een oude wedstrijdtenue van de Rode Duivels. (belga)