© Shutterstock

Waarom je toch maar beter sokken draagt in je sneakers

Als je twijfelt tussen al dan niet sokken dragen in je sneakers, dan zullen deze foto's van Size? je wel de knoop helpen doorhakken. De bekende sneakerretailer liet namelijk staaltjes nemen van de bacteriën in de schoenen en die plaatjes zijn niet voor gevoelige magen.

flb

Size?, een van de grote retailspelers in sneakers in Europa en met een winkel in Antwerpen, is het lab ingedoken met enkele sneakers. Het wou te weten komen hoe vuil je sneakers echt zijn. Specifiek wou het nagaan welke bacteriën er groeien en zien of die toenemen als je geen sokken draagt. Daarom werden er staaltjes genomen die daarna vijf dagen lang mochten kweken in een petrischaaltje in het labo. Uiteindelijk bleek dat er drie keer meer bacteriën werden teruggevonden in de sneakers waarin blootsvoets werd rondgelopen.

Wit vs. zwart en fitness vs. uitgaan

Daarna werd er gekeken naar het verschil in bacteriën tussen witte en zwarte sneakers. Die laatste zouden minder vaak gepoetst worden omdat je minder snel ziet dat ze vuil zijn. Duidelijk met alle gevolgen van dien aan de foto's te zien. In het derde luik werd er ingezoomd op het verschil tussen een paartje dat werd gedragen in de fitness en een tijdens het uitgaan. Vooral dat laatste bleek een broeihaard van bacteriën op te leveren.

Stoffen Converse-sneakers, eerst met dan zonder sokken:

Witte leren Nike-sneakers vs. zwarte leren Nike-sneakers:

Nike-sneakers die in de fitness werden gedragen tegenover adidas-sneakers die werden gedragen tijdens het uitgaan:

Niet te missen