Bob Peeters legt avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en blijft trainer van Westerlo: “Keuze van mijn hart”

Het was afwachten op witte rook boven ’t Kuipje, maar Bob Peeters (44) heeft dinsdagavond dan toch een beslissing genomen over zijn toekomst als trainer. Hij legt een nieuw avontuur bij Waasland-Beveren naast zich neer en kiest voor een verlengd verblijf in Westerlo. Hij blijft in de Kempen tot 2023.

sks

“Ik heb twee moeilijke dagen en nachten achter de rug, maar uiteindelijk heb ik de keuze van mijn hart gevolgd”, lichtte Peeters zijn keuze toe. De 44-jarige trainer zat maandag met Waasland-Beveren samen en ging vandaag ook met Westerlovoorzitter Herman Wijnants rond de tafel zitten. Die schotelde hem een contractverlenging voor vier seizoen voor. Een voorstel dat voor Peeters de doorslag gaf.

“Thuis heb ik alles tegen elkaar afgewogen, maar als je je ergens goed voelt, dan moet je niet zomaar vertrekken. Zeker niet als de club een plan op lange termijn met mij wil uitstippelen.” Zo kreeg Peeters ook positief nieuws over de sportieve toekomst van de club. Potentiële investeerders moeten de club op termijn opnieuw competitief kunnen maken. “Ik ben niet in Westerlo gebleven om de komende vier jaar gewoon mee te draaien in 1B. Er ligt een plan op tafel dat op korte termijn in werking kan treden.”

“Ook de precaire situatie van Waasland-Beveren (volgt er nog een sanctie in Operatie Propere Handen, nvdr.) heeft meegespeeld in mijn beslissing”, geeft Peeters toe. “Op termijn heb je geen idee wat er op je afkomt. Ik heb Danny De Maesschalck (TD Waasland-Beveren, nvdr.) ingelicht voor ik bij Westerlo bijtekende. Hij was ontgoocheld, maar had begrip voor mijn beslissing.”

Wijnants opgelucht: “Vertrek van Bob zou heel pijnlijk geweest zijn”

“Als er een ploeg uit eerste klasse met je trainer komt ­praten, dan weet je dat er een reële kans is dat je hem moet ­laten gaan”, reageerde de 72-jarige Herman Wijnants. “Voor ons zou dat een heel ­pijnlijke zaak geweest zijn. Een jaar geleden hadden we met Bob de afspraak gemaakt dat hij de spelers mocht kiezen, in ­samenspraak met de scouting. Het financiële plaatje was dan voor ons. Op die manier heeft hij verschillende spelers naar ­Westerlo gehaald. Als die ­trainer dan vertrekt, dan moet je weer helemaal opnieuw ­beginnen. Nu hebben we de ­filosofie om op ­lange termijn verder te werken.”