© AP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

NBA opgeschrikt door zware blessure, Toronto en Golden State onderuit ondanks straffe statistieken

Toronto en Golden State hebben maandag een nederlaag geleden in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). De Raptors, koploper in de Eastern Conference, gingen thuis onderuit tegen New Orleans: 110-126. De Warriors, leider in het Westen, moesten na een verlenging met 121-116 hun meerdere erkennen in de LA Clippers.

Toronto verloor voor de tweede keer dit seizoen. Vooral E’Twaun Moore was met 30 punten een kwelduivel voor de Raptors. New Orleans (7 zeges-6 nederlagen) is pas elfde in de Western Conference.

© AP

Golden State wist tegen de LA Clippers nog een verlenging uit de brand te slepen na een achterstand van veertien punten in het vierde quarter. Onder aanvoering van Lou Williams, goed voor 25 punten, was de thuisploeg daarin echter te sterk voor de regerende kampioen.

Bij Golden State blonk Kevin Durant uit met een triple double (33 punten, 11 rebounds en 10 assists). Klay Thompson lukte 31 punten. Maar hun indrukwekkende statistieken mochten niet baten. De Warriors, die hun derde nederlaag van het seizoen leden, traden zonder de aan de lies geblesseerde Stephen Curry aan. De LA Clippers boekten hun achtste zege van het seizoen (tegenover vijf nederlagen), goed voor een gedeelde vierde plaats in het Westen.

Gruwelijke blessure

De Brooklyn Nets ten slotte zagen tegen de Minnesota Timberwolves forward Caris LeVert uitvallen met een zware blessure. LeVert was aan een sterk seizoen bezig met gemiddeld 19.0 punten, 4.2 rebounds en 3.7 assists. De spelers reageerden duidelijk geschokt op de lelijke blessure en op sociale media werd gebeden voor een goede afloop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen:

LA Clippers - Golden State 121-116 n.v.

Miami - Philadelphia 114-124

Toronto - New Orleans 110-126

Sacramento - San Antonio 104-99

Chicago - Dallas 98-103

Memphis - Utah 88-96

Minnesota - Brooklyn 120-113

Oklahoma City - Phoenix 118-101

Washington - Orlando 117-109