Vrouw van Schumacher: “Michael is een vechter en geeft niet op”

In december is het al vijf jaar geleden dat Michael Schumacher een tragisch ski-ongeluk had. Zijn vrouw Corinna geeft de hoop op herstel na al die jaren echter nog niet op. Dat zegt ze in een openhartige brief aan een fan.

vml

Michael Schumacher (49) en Corinna (49) zijn al 23 jaar getrouwd: ze stond aan zijn zijde tijdens zijn carrière in de Formule 1 en beleefde er mee de grootste triomfen. Maar ook toen Michael in december 2013 in een coma belandde na een ski-ongeluk, waakte ze wekenlang aan zijn bed. Toen hij het ziekenhuis mocht verlaten, zorgde ze in hun luxevilla aan het Meer van Genève voor de beste omstandigheden voor de verdere rehabilitatie en ze nam de beste artsen en verpleegsters in dienst. Dit alles deed ze uit liefde én in de overtuiging dat haar man zal herstellen, zoals een brief aan een trouwe fan bewijst.

De (onbekende) Duitse componist Sascha Herchenbach schreef een nummer voor Michael Schumacher en stuurde een CD van “Born To Fight” naar de familie. Corinna bedankte hem naar eigen zeggen met een zeldzame, persoonlijke brief: “We weten allemaal dat Michael een vechter is en niet opgeeft.”

“Ik had niet verwacht een antwoord te krijgen en was overweldigd”, vertelt Sascha Herchenbach aan het Duitse magazine Bunte. “De brief was met de hand geschreven en ondertekend door Corinna op haar briefpapier. Ze schreef dat ze heel dankbaar was voor het geschenk en haar en haar familie in deze moeilijke tijd hielp.”

Beluister hier “Born To Fight”:

Het is zeldzaam dat er details over het familieleven van Schumacher naar buiten worden gebracht, normaal schermt manager Sabine Kehm alles af voor de media. Het bericht in Bunte wordt dan ook gretig opgepikt door de (vele) fans van Schumacher.

Op 3 januari 2019 viert Michael Schumacher zijn 50e verjaardag.

© EPA