© McLaren F1 team

Stoffel Vandoorne positief ondanks bestraffing: "Opnieuw een goede race"

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt met een goed gevoel terug op de GP van Brazilië, ook al werd hij na afloop van de race bestraft.

F1journaal.be

Vandoorne en Alonso konden zondag tijdens de GP van BrazilIë nooit aanspraak maken op punten. Vandoorne moest van op de allerlaatste plaats vertrekken, slaagde erin om enkele wagens in te halen en ook teamgenoot Fernando Alonso te verslaan. Dat stemde Vandoorne uiteraard positief.

"Het was een goede race," aldus Vandoorne die vijftiende eindigde. "Ik ben echt blij met hoe alles verliep, ook al was dit niet het resultaat waarop we hoopten."

"Ik kende een sterke race en ik heb het gevoel dat ik het maximale eruit heb weten te halen. Ik maakte enkele mooie inhaalmanoeuvres en kende ook een mooi gevecht met Fernando. We slaagden er ook in om Williams in te halen. Ik denk dan ook dat we het maximale eruit hebben gehaald."

Ondanks dat Vandoorne in Brazilië in tegenstelling tot in Mexico niet in de punten wist te finishen reed onze landgenoot opnieuw een erg sterke race, al beseft hij zelf ook dat een sterke race zoals in Brazilië enigszins onopgemerkt blijft doordat hij niet in de punten finishte.

"Je ziet het niet aan de uitslag maar het was een erg goede race. Ik ben over het algemeen dan ook erg tevreden met mijn prestatie. Gezien de snelheid waarover we beschikten in Brazilië was dit het hoogst haalbare," besloot Vandoorne.

Vandoorne en Alonso kregen na afloop van de GP van BrazilIë een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten op hun superlicentie. Allebei kregen ze de straf voor het negeren van blauwe vlaggen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: