Ridders van Heco openen voor de 23ste keer het Teungers carnaval

Print
Tongeren - Op zondag 11 november om 9u kwamen talrijke carnavalisten samen in de tent aan het café ‘ Op ’t Hoekje ‘, waar ze samen met de Ridders van Heco, de Ridders van Moerenpoort tot Beukenberg en vele andere genodigde groepen konden genieten van een lekker ontbijt. Daar werd al muziek gespeeld door de harmonie “ de Boggetse Kook”. Er was zelfs een groep van vilvoorde (Joellekes) aanwezig.

Van aan het café Op ’t Hoekje trokken ze samen in stoet met meer dan 300 carnavalisten naar Zaal Volksontwikkeling, waar ook de prinsessen Nicky I en Amber I in open auto onthaald werden tussen een mooi gevormde haag van mensen met een groot applaus.
Om 11u11’ werd het startschot gegeven van het nieuwe carnavalsseizoen 2019. Voorzitter Jean Smullenberghs verwelkomde naar jaarlijkse gewoonte alle groepen en dit jaar als ere gasten, De Kastaars van Borgloon en de Stamridders van Heusden Zolder. Er werden ook vele toespraken gehouden van de verschillende groepen. Ook vond de huldiging plaats van vier ere ridders, Martens Bart, Van asch Kevin, Jans Maurice en Mathijs Johan.
Waarna het feest losbarstte in een bomvolle zaal met meer dan 600 carnavalvierders en optredens van Ivo de maaszuiper, Frans Theunisz, Nick Gilissen en Shaking Dj. Er werd veel meegezongen en gedanst, het was ambiance troef.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio