Mode

Zo voorkom je ladders in je panty

Print
Zo voorkom je ladders in je panty

Foto: Wolford

Een stijlvolle najaarsoutfit? Dan zijn ladders in je panty zijn niet bepaald fashion-proof. Met deze handige tips voorkom je ze!

Alles begint bij de juiste maat

De makkelijkste tip: zorg dat je altijd de juiste maat te pakken hebt. Baseer je op je lengte in plaats van op je gewone kledingmaat of gewicht. Waarom? De vezels van je panty rekken makkelijker verticaal mee dan horizontaal! Door de juiste maat te kiezen moet je minder aan je panty trekken en blijven de vezels een stuk steviger. Tip: doe je panty juist aan! Stukje per stukje werkt beter dan in één keer tot boven trekken en zo verklein je het risico op ladders.

Stop je exemplaar in de vriezer en behandel met haarlak

Je panty in de vriezer stoppen? Volgens styliste Denise Caldwell is deze tip echt onmisbaar als je ladders wil vermijden. Maak je panty een klein beetje vochtig en stop hem in een plastic zak. Nachtje in de vriezer… klaar! Door de koude trekken de vezels zich samen waardoor je de houdbaarheidsdatum van je panty een stuk langer maakt. Het beschermend effect versterken? Spuit een beetje haarlak over je panty wanneer je hem aan hebt.

Je panty wassen en drogen? Dat doe je zo!

Je panty’s wassen? Dat doe je volgens blogster Silvia Killingsworth van thehairpin.com best met de hand (en met een beetje zachte babyshampoo of zeep op waterbasis) of op een programma voor fijne was (zonder wasproduct, dit rekt de vezels te veel uit) op maximum dertig graden. Steek je exemplaar in een apart waszakje om beschadiging door ritsen en knopen te voorkomen.

Geef je panty na een keer dragen ook een opfrisbeurt. Dat is niet alleen goed voor de opgestapelde bacteriën, doorheen de dag rekken de vezels zich uit. Door je exemplaar correct te wassen, herstellen de vezels zich in hun oorspronkelijke vorm. Laat je panty aan de lucht drogen, hitte kan de vezels sneller laten uitrekken.