NSB Herk-de-Stad herdenkt helden

Print
NSB Herk-de-Stad herdenkt helden

Foto: Paul Buekers

Herk-de-Stad - Het is een jaarlijkse traditie doch bij de herdenking van de 100ste verjaardag van het einde van WOI waren er toch talrijke momenten van herinnering in Herk-de-Stad.

Het begon op vrijdag toen in de vier deelgemeenten Donk, Schakkebroek, Schulen en Berbroek de kinderen van de lagere scholen aan de vredesbomen hun vredesboodschappen aanbrachten, gedichten voorlazen en het vaderlands lied luid meezongen. Het was hartverwarmend.
Zondag, na de misviering in de Sint Martinuskerk, onder begeleiding van de harmonie Sint Martinus, werden ook weer vredesboodschappen van de kinderen opgehangen in de vredesboom, werd hulde gebracht een de Herkse gesneuvelden van WOI en gingen de aanwezigen in stoet naar het oorlogsmonument van WOII op het kerkhof, waar ook weer hulde gebracht werd aan de helden. Nadien gaf het stadsbestuur een receptie in het GC De Markthallen.
In de namiddag werd dan genoten van het vredesfeeest in de parochiezaal van Donk. Helaas was er nog maar één oud-strijder aanwezig. Het is de voorzitter van NSB Donk, Cyrille Wendrix, 93 jaar, die op de foto geflankeerd wordt door zijn secretaris en Andre Somers, de man die reeds vele jaren een treffend verhaal brengt bij de oorlogsmonumenten. Ook de twee vlaggendragers Paul Steenaerts en Joachim Deveux mogen zeker niet vergeten worden. Het was een mooie dag met vele herinneringen in Herk-de-Stad, dit dankzij het stadsbestuur en de erfgoedcommissie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio