Celebs

Stijlvol voor het publiek, stormachtig achter de schermen: “Meghan en Harry zijn al drie assistenten kwijt in half jaar”

Print
Stijlvol voor het publiek, stormachtig achter de schermen: “Meghan en Harry zijn al drie assistenten kwijt in half jaar”

Foto: Photo News

Meghan is nog maar een half jaar deel van het Britse Koningshuis, maar het gaat er al stormachtig aan toe. Al drie van haar en Harry’s persoonlijke assistenten hebben in die korte tijd hun ontslag genomen. Dat bevestigt de koninklijk verslaggever van de Daily Mail, die het nieuws van een interne bron van Kensington Palace heeft.

Ze was nog maar net nieuw, maar Meghans hulp Melissa heeft haar contract bij het paleis opgezegd. Een zware klap voor de nieuwe royal. “Zij had een cruciale rol tijdens het huwelijk van Meghan. Ze is enorm getalenteerd en zal dan ook enorm gemist worden in de koninklijke hofhouding”, klinkt het vanuit een bron in het paleis. Ondanks de ambities van Melissa ziet ze het niet langer zitten om te werken voor één van de meest populaire royals van deze tijd.

Het zou de hevige stress zijn, die de assistente deed kraken. Vooral de voorbereiding van het prinselijk huwelijk zou te veel van haar hebben gekost. Prins Harry zou in de aanloop ernaar toe volgens koninklijk biograaf Robert Jobson humeurig en driftig zijn geweest richting zijn personeel. En Meghan is volgens haar voormalige agente Gina Nelthorpe-Cowne sowieso al kieskeurig. “Niet alleen als het gaat om haar kleding, maar ook om de mensen met wie ze werkt. Ze schrijft iedereen af die haar visie niet deelt”, aldus Nelthorpe-Cowne.

Derde in zes maanden tijd

“Eén lid van de hofhouding verliezen; dat kan altijd gebeuren. Maar drie verliezen in een paar maanden; dan lijkt men op hol geslagen”, reageert een lid van de hofhouding aan Daily Mail. Een belangrijk statement, want zelfs het personeel begint zich vragen te stellen bij de veelvuldige personeelswissels. “Waarom willen ze zo snel vertrekken uit zo’n prestigieuze functie?” vragen ze zich af.

Ook privésecretaris Samantha Cohen zal binnenkort vertrekken. De 49-jarige Australische is al 17 jaar een betrouwbare assistent geweest voor de royals en wordt omschreven als “enorm toegewijd aan het dienen van de monarchie”. Zij kreeg nota bene de eervolle taak van koningin Elizabeth om Meghan op het leven als een lid van het koninklijk huis voor te bereiden. Zo was ze ook op de bruiloft van prins Harry en Meghan aanwezig en zorgde ze ervoor dat de voormalige actrice goed voor de dag kwam tijdens haar belangrijke eerste verschijning als royal, bij het tuinfeest van prins Charles op Buckingham Palace. Eerder werkte de trouwe bediende voor koningin Elizabeth zelf. Ze kreeg al snel de bijnaam ‘De Panter’ vanwege haar temperamentvolle karakter.

Haar vertrek volgt op dat van Edward Lane Fox, bekend als ’de rechterhand van prins Harry’. Hij stopte deze zomer na vijftien jaar dienst in deze rol.

Niet te missen