Sven Nys overhandigt opbrengst kunstwerk aan vzw Tuki

Print
Sven Nys overhandigt opbrengst kunstwerk aan vzw Tuki

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - In het totaal vernieuwde BDO kantoor arriveerde de cyclo-crosser Sven Nys om er een bijzondere uiteenzetting over het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam te geven. Hij nam de gelegenheid te baat om de opbrengst van de online veiling van ‘Vuurvogeldans’, een werk van Wilfried De Cock aan Ine Vanbuel van vzw Tuki te geven.

Sven Nys legde in een opmerkelijke keynote uit waarom een gezonde geest in een gezond lichaam zo belangrijk is én waarom de keuze van een veiling voor Tuki - een vzw die zich inzet voor ouders van kinderen met een levensbedreigende ziekte - hier perfect bij aansluit.

De Vuurvogeldans

Het kunstwerk – foto inzet - werd gemaakt door Wilfried De Cock. Door het onderzoek naar de technische mogelijkheden van metaal en andere zeer diverse materialen, krijgt zoekt de vrijheid om vorm te geven aan zijn inspiratie. De Cock creëerde 10 jaar geleden het beeld ‘De Vuurvogeldans’, geïnspireerd op het klassieke ballet ‘De Vuurvogel’. Het beeld bestaat uit polyester met daaronder een lindehouten pedestal. Hoewel Wilfried De Cock dorpsgenoot is van Sven Nys – ze zaten zelfs samen op school – was hij door een vergetelheid en tot zijn grote spijt niet uitgenodigd en dus ook niet aanwezig.

Vzw Tuki

Tuki vzw is een niet-gesubsidieerde non-profitorganisatie die zich dagelijks inzet om ouders van kinderen met levensbedreigende ziektes financieel, administratief, juridisch, praktisch en emotioneel te ondersteunen. Daarnaast wil Tuki ook dienst doen als kruispunt van ervaringen, expertise en netwerk. “De cheque van 3.000 euro zal dus goed besteed worden”, aldus Ine Vanbuel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio