Voertuig komt in konvooi van premier Michel en Theresa May terecht: twee agenten gewond na val

Print
Voertuig komt in konvooi van premier Michel en Theresa May terecht: twee agenten gewond na val

Illustratie. Foto: Belga/RR.

Een onbekende man heeft vrijdagochtend op de E42 een aanrijding veroorzaakt tussen twee zwaantjes. Om onbekende reden kwam het voertuig te midden het konvooi van de Britse premier Theresa May en premier Michel terecht. Vervolgens zijn bij manoeuvres twee agenten ten val gekomen. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Michel. Alles wijst op een ongeval.

Een vreemd ongeval vrijdagochtend op de E42. Het konvooi van premier Theresa May en premier Michel was op terugweg na een herdenkingsceremonie in Mons. Om onbekende redenen kwam een burgervoertuig in het konvooi terecht.

Twee motards die het voertuig probeerden aan te manen om uit het konvooi gaan zijn op elkaar gebotst. De twee agenten zijn ten val gekomen.

Vervolgens liet Premier Michel het konvooi onmiddellijk halt houden om te kijken hoe het met de motards gesteld was. “De premier rijdt zelf met de moto, vandaar zijn bezorgdheid”, aldus zijn woordvoerder. Nog volgens een woordvoerder van de federale wegpolitie zijn de agenten er niet al te erg aan toe, ze raakten slechts lichtgewond. Het konvooi kon kort daarna verderrijden.

Kwaad opzet lijkt uitgesloten, momenteel wijst alles op een ongeval. “Het onderzoek loopt en er werd niemand aangehouden”, klinkt het.